‘Haklıyız ve kazanacağız’

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak’ın katılımı ile Kayseri şubesi açıldı. ‘Hak aramanın en önemli adreslerinden biri EYT Dernekleri’ diyen Özüpak, her mağdurun ve mağduriyetin yanında olmaya devam edeceklerini, haklarını alana kadar her Salı TBMM gruplarında olacaklarına dikkat çekti.

‘Haklıyız ve kazanacağız’
24 Kasım 2019 Pazar 16:02

Hunat Mahallesi’ndeki dernek binasının açılışına İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti İl Başkanı Süleyman, Bozkurt, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan ile Kayseri’den ve il dışından gelen çok sayıda dernek üyesi katıldı.

EYT Kayseri Şube Başkanı İsmail Yılmaztürk burada yaptığı açılış konuşmasında haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirterek; “Kazanılmış emeklilik hakkımızı istiyoruz. Bu yolda sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

Dernek Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak ise emeklilik haklarının gasp edildiğini iddia ederek; EYT, ABO, Kıdem, GSS, Staj mağdurlarını tek çatı altında tek ses olmaya ve derneklerine sahip çıkmaya çağırdı.

Özüpak; ‘Her Salı Ankara da mecliste EYT ve diğer mağduriyetlerin sesi olmak için biz mücadeleye devam edeceğiz. Gasp edilen haklarımızı alana kadar mücadeleye ara vermeden hep beraber haykıracağız. Haklıyız ve EYT kazanacak.” dedi. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için mücadele eden ve bu nedenle MHP Grup Başkanvekilliği görevinden ve ardından MHP üyeliğinden olan Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta da dernek üyelerine seslenerek; “Bölünmeden, ayrışmadan haklı mücadelenizde sonuna kadar gitmelisiniz. Arkanızdayız” diyerek destelerini yeniledi. Devletin EYT’lilerin sorununu çözecek kadar bütçesinin olduğunu iddia eden Usta, “Suriyelere ayrılan bütçe EYT’lilere ayrılsaydı bu iş çözülürdü. Tercih yapmak zorundalardı. Onlar tercihini o şekilde yaptı” diye konuştu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ise konuşmasında her zaman EYT’lilerin arkasında olduklarını bundan sonra da gerekli desteği vereceklerini söyledi. 

Konuşmaların ardından davetliler tarafından derneğin açılış kurdelası kesildi.

(Haber-Foto: Ramazan Karakuş)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.