Develi'de un ve kumbara bağışı, yaşlılara destek

Develi'de un ve kumbara bağışı, yaşlılara destek
03 Nisan 2020 Cuma 14:54

Milli seferberliğe kumbarasını bağışladı, belediye yaş

Develi'de  yaşayan Elanur Tan (9), tablet almak için kumbarasında biriktirmeye başladığı 230 lirayı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'Biz Bize Yeteriz Türkiye'm' kampanyasına bağışlamasından dolayı Develi Belediye Bakanı Mehmet Cabbar Elanur’u makamında ağırlayarak bu fedakarlığından dolayı kendisini tablet jestinde bulundu.

Ümit-Hatice Tan çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü Elanur Tan, tablet alabilmek için okul ve bayram harçlıklarını kumbaraya attığını söyleyerek, "Cumhurbaşkanı'mızın yardım açıklamasını duyduktan sonra kumbaramı anneme getirdim ve 'Bu da benim yardımım olsun' dedim. 'Tableti daha sonra alırız' diye düşündüm. Biriktirdiğim paraları bankaya yatırdık. İnşallah bu virüsü hep birlikte yeneceğiz" dedi. Elanur’un bu fedakarlığından çok etkilenip aynı zamanda gururlandığını belirten Cabbar Başkan “Küçük kardeşimiz herkesin muhakkak yapacak bir şeyleri olduğunu bize çok güzel şekilde öğretmiştir. Kendisini bu fedakarca davranışından dolayı kutluyorum. Onu böylesi vicdanlı yetiştiren anne babasını da tebrik ediyorum. Çok sevip de almaktan vazgeçtiği tableti de kendisine gururla hediye ediyorum” açıklamalarında bulundu.

DEVELİ BELEDİYESİNDEN YAŞLILARA ÖZEL DESTEK

Tüm dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği koronavirüs nedeniyle evden çıkamayan 60 yaş üstü Develililerin mağdur olmaması için Develi Belediyesi oluşturduğu birimle yaşlılara telefonla ulaşarak ihtiyaçlarını öğreniyor.

Vefa Sosyal Yardımlaşma Grupları ile ortak hareket eden birim, yaşlıların aldıkları hizmetten memnuniyetlerini sorup, başka bir ihtiyacı olup olmadıklarını kaydediyor. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın selamını ileten belediye yetkilileri aldıkları hizmetten farklı bir ihtiyacı olup olmadıklarını not edip, gerekli birimlere ihtiyacı bildirerek giderilmesini sağlıyor. Bu zor günlerde yaşlılara özel destekler verilmesinin çok önemli olduğunu belirten Cabbar Başkan “Yaşlılarımızın bize bizlerin de yaşlılarımıza ulaşabilmemiz için ekiplerimiz her an sahada ve telefon başlarında hizmet vermeye devam edecekler. Bizler dışarıda çalışmaya devam ediyoruz, lütfen ihtiyacı olmayan hemşerilerimiz dışarıya çıkmayıp evde kalsınlar. Unutmasınlar ki hayat eve sığar” dedi.

“BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM” KAMPANYASINA MİLLİ EĞİTİMDEN UN DESTEĞİ

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ve gün geçtikçe büyüyen ’Biz Bize Yeteriz Türkiye’m’ adı altında başlatılan kampanyaya destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen ve öğrencilerin bağışları ile alınan 9 tır dolusu un, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.

Toplanan yardımlar ilk olarak ilçemizde dağıtılmaya başlandı. 500 torba un ihtiyaç sahiplerine yine öğretmenler tarafından ulaştırıldı. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci "Bu kampanya ülkemizin güzelliği Türk insanının güzelliği, çok asil bir milletimiz var. Bu yardımlar öğrencilerimizin kumbaralarından gelen yardımlar, öğretmenlerimizin maaş ve ücretlerinden gelen yardımlar. Kayseri’de ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz Kaymakamlıklarımızdaki Vefa Grupları ile birlikte, burada çalışan arkadaşlarımız Vefa Grubunda görev alan arkadaşlarımız. 386 tane arkadaşımız 65 yaş üstü vatandaşlarımızın maaşını karşılıyor aynı zamanda da bu yardım kampanyasında görev alıyorlar. İnşallah ilçe ilçe dolaşacağız bu unları ihtiyaç sahiplerine göndereceğiz. Öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum, İnşallah bu badireyi hep beraber atlatacağız. Kayseri genelinde 9 tır Develi için 500 torba ilçe ilçe İnşallah bu yardımları yerlerine ulaştıracağız" diye konuştu.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise, "Develimizde çok güzel bir hayırseverlik örneğine daha şahitlik ediyoruz. Develimizde görev yapan öğretmenlerimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” kampanyasına destek vermek maksadıyla kendi aralarında topladıkları para ile Develimizde bulunan 500 ailemize 50 kiloluk un yardımında bulundular. Emeği geçen başta öğretmenlerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere herkese çok çok teşekkür ediyorum. Biz Türk Milleti her daim zorlukları birlik beraberlik ruhuyla aştık işte bu da onun en güzel örneği yüreklerine sağlık kıymetli öğretmenlerimizin, bir yandan yavrularımızın eğitimi ile uğraşırken bir yandan da bu kaygıyı hissederek bu kampanyaya destek verdiler hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi. Develi İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak da, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün organizasyonunda Develi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlar olarak İlimize destek verdik. Toplamda 450 dezavantajlı öğrencilerimize vefa grubunda görev yapan öğretmenlerimiz ile dağıtacağız" ifadesinde bulundu. .(Haber:Samed Aydın Sun)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.