Av sezonu sona erdi

2019-2020 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Karan uyarınca av sezonu ülke genelinde kapandı. Av sezonu dışında avlanmak kesinlikle yasaklandı.

Av sezonu sona erdi
03 Mart 2020 Salı 15:51

Sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi için av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunması, geliştirilmesi, avlanmaların kontrol altına alınması, avcılığın düzenlenmesi, av kaynaklarının milli ekonomi açısından faydalı olacak şekilde değerlendirilmesi maksadına yönelik olarak 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununun 3 üncü maddesi çerçevesinde 23.05.2019 tarihinde toplanan Merkez Av Komisyonu, 2019-2020 Av Dönemine ait avcılığın düzenlenmesine ilişkin 18 sayılı kararı almış ve alınan bu karar 21 Haziran 2019 tarih ve 30808 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu Merkez Av Komisyon Kararı; 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini göz önünde bulundurarak 24 Ağustos 2019-01 Mart 2020 tarihleri arası av sezonu olarak belirledi. 1 Mart itibariyle tüm yurtta genel av yasağı başladı..

Av Sezonunun kapanış  tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığı, avın açılacağı Ağustos ayma kadar bu dönemde avcılık faaliyetlerinin yasak olduğu, özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması gerekiyor.  

2020-2021 Av Dönemine ilişkin av sezonu Mayıs ayında toplanacak merkez av komisyon toplantısı neticesinde belirlenecek ve alınacak kararın resmi gazetede yayımlanmasıyla birlikte kamuoyuna duyurulacak. Bakanlıkça ve Merkez Av Komisyonunca getirilen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarının koruma kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz ediyor.

(Haber:  Samed Aydın Sun)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.