Amacımız İnsanların Hayatlarını Değiştirmek

Amacımız İnsanların Hayatlarını Değiştirmek
06 Ağustos 2020 Perşembe 17:33

Bekir Candan, 16 yıldır Türk Kızılay'ında çalışıyor. İşi Kızılay'ın yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak olsa da o bununla yetinmiyor.

"2000 yılında Akşehir'de bir deprem yaşandı. Evimiz hasar görmüştü, Kızılay okulun yanına çadır kurmuş ve ailemi oraya yerleştirmişti, hiç unutmuyorum 57 numaralı çadırdı. Kıştı, o gece kar yağdı. Sabah o karın içine Kızılay çadırında uyandım. Eskiden, büyüyünce herkese yardım edebilmek için Allah'a dua ederdim, sonra yolum Kızılay ile tekrar kesişti."

"Tüm bu yolculukta beni en çok bir anda her şeyini kaybedenler üzüyor. Günlük hayatta önemsemedikleri her şey bir anda ihtiyaç oluveriyor. Bizde, Kızılay olarak halledebildiğimiz her şeyi yapıyoruz."

"Eskiden yemeğimizi yiyenler şimdi bağış yapmaya geliyor. Buraya ayakkabısız, montsuz gelip şimdi çok güzel hayatları olan çocuklar var. Onlar Kızılay'ı ve Kızılay'a destek verenleri unutmuyor. Beni en çok onları görmek mutlu ediyor. Çünkü yaptığınız iyiliğin nereye gittiğini görüyorum. Anlatmak istediğim şu: İnsanlara yardım ettiğimizde değil, onların hayatını değiştirdiğimizde Kızılaycı oluruz. Amacımız günübirlik bir iyilik değil, insanların hayatlarını değiştirebilmek."(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.