Askon Kayseri Genel Kurulu

ASKON şehirdeki rüştünü ispatladı. 2015 yılında kurucusu olarak faaliyetlerimize başladığımız derneğimizde 6 yıl gibi kısa bir sürede gelinen nokta itibariyle Kültepe gibi bir değeri marka haline getirmiş, şehrin iş dünyası adına önemli temsilcilerinden bir tanesi olmuş bulunmaktayız.

Askon Kayseri Genel Kurulu
08 Ekim 2021 Cuma 16:04

Birinci Kültepe Ekonomi Zirvesi’ni icra ederken konuğumuz olan Sn. Mehmet Özhaseki Bakanımız iki konuyu hedef olarak belirlemişti. Bunlardan bir tanesi geleneksel hale getirilecek Kültepe Ekonomi Zirvesi idi. Hamd olsun bunu yaptık. 4. Kültepe Ekonomi Zirvesi’nin hazırlıklarına başladık.  Programlarımızda bürokrasinin ve iş dünyasının önemli temsilcilerini ağırlamaya devam ediyoruz. İkinci husus ise genç yaşta vatanı için girişimler yapanların sayısının artması gerektiğiydi. Başlangıçta 40 kişi ile yola çıktık. Pandemi koşullarında dahi gerekli önlemlerimizi alarak çalışmamıza devam ederek bugün 200’ü aşkın üyeye ulaştık ve şehirde rakamsal olarak da en etkin ve en fazla üyeye sahip STKlarından bir tanesi haline geldik.

Kültepe Ekonomi Zirvesi için yola çıktığımızda Sn. Bakanımız ve bazı belediye başkanlarımız hariç Kültepe’ye kıymet veren yoktu. Neden? Sorusuna cevabımız “Neden olmasın” oldu. Katılımcılarıyla , reklamları ile, yayınları ile  tüm Türkiye’de konuşulan bir program ortaya çıkardık. Buna Anadolu’nun İmzası dedik.  ASKON adının yanında Kültepe marka haline geldi. Şimdi Kültepe herkes tarafından bilinen ve değerlendirilmek istenen bir yer haline dönüştü.

Sözde değil gerçekte birlikte güçlü olmalıyız. Bizler yönetimimiz ve üyelerimiz ile sayın bakanın belirttiği hedefleri gerçekleştirdik. Ülkemizde önde yer alan bir il olmak için takip eden değil önden giden önemli bir vizyon koyduk ve çalışmalarımızı artırdık. Erbakan Hocamız bir konuşmasında “İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır. Başarılı olmak ise birlikte, planlı ve disiplinli bir çalışmayla mümkündür.” demişti. Bu doğrultuda ASKON’un Kayseri’deki çalışmalarının sırrı sevgi, ekip, güçlü vizyon ve başarılarıdır. Yanlış harita ile doğru hedefe varılmaz. Bugün yaptığımız faaliyetler dünün hazırlığıydı. Yarınlara da bugünden hazırız. Bugünkü mutluluğumuz, hazırlanırken ve emek verirken çektiğimiz zahmet dolayısıyladır. Erbakan Hocamızın söylediği gibi “İnanç, tekeden süt çıkarır” Bugüne kadar önümüze hep büyük hedefler koyduk. Hedefi küçük olan başarının zaferi olmaz. Biz koyduğumuz hedeflere birer birer ulaşıyoruz. Yeni hedefler, yeni görevlerle ilimize hizmetlerimizi sürdüreceğiz.

İnancı büyük olanın sınavı da büyük olur. Çalışmalarımız için kararlı bir duruş sergiliyoruz. Bizden sonrakilere emek verilmiş, kadrosu oluşmuş, hedefleri olan bir ekip bırakacağız. Bunu aktarmak için yeterli zemini hazırladık. ASKON’da birliktelik için başkanlık yapmaktan ziyade birlikte çalışmak, çalışma arkadaşlarının, yola çıktıklarının desteği önemlidir.

Bir kuruluşun gücü, ekibinin gücüyle orantılıdır. İşini doğru yapan, yarınını umutla güzel kılan, daha iyi bir Kayseri için yüreğini ortaya koyan bugüne kadar hizmet etmiş arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, görevine devam eden ve aramıza yeni katılan işadamlarımıza yürüyeceğimiz bu yolun hayırlı olmasını temenni ediyorum.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.