Türkiye'nin Otomobili 2022'de Piyasada!!!

Türkiye’in yerli otomobili için bilgiler gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin Otomobili Girişimi Grubu(TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, katıldığı bir panelde, yerli otomobilin 2022 yılında piyasada olabileceğini söyledi.

Türkiye'nin Otomobili 2022'de Piyasada!!!
29 Kasım 2019 Cuma 11:38

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) iki yılda bir düzenlediği Vizyoner Zirvesi, bu yıl “Dijital Gelecek” temasıyla gerçekleştirildi. Zirve kapsamında düzenlenen Milli Teknoloji Hamlesi ve Dijital Türkiye başlıklı panele Türkiye’nin Otomobili Girişimi Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş’ta konuşmacı olarak katıldı. 

Türkiye’nin Otomobili Girişimi Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, paneldeki konuşmasında otomotiv sektörü ve yerli otomobil hakkında bilgiler verdi. Karakaş, otomotiv sektöründeki değişimin tüm araçlardaki cihazların akıllı cihazlarla değiştirilmesi ile sonuçlanacağını söyledi.

Gürcan Karakaş, sürücüsüz araçların piyasadaki oranının çok artacağını düşündüğünü, 2035 yılında otonom sürüş olmayan araçların payının yüzde 60’larda kalacağını söyledi. Karakaş konuşmasında yerli otomobilin geliştirilmesi süreci ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. 

Karakaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yerli otomobil geliştirme sürecinde kendilerine çok ciddi destek verdiğini, savunma sanayisinde ileride oldukları için otomobil de üretebileceklerini belirtti. Yerli otomobilin geliştirilmesinde en önemli yatırımın yeterli donanıma ve liyakata sahip personel olduğunu söyleyen TOGG CEO’su, Türkiye’nin otomobil geliştirme yarışı içinde olduğunu söyledi. 

TOGG’un kuruluş amacının elektrikli bir araba yapmak olduğunu söyleyen Karakaş, gelen bir soru üzerine 2022 yılında yerli otomobilin piyasada olabileceğini söyledi. CEO, yerli otomobilin 2022 yılında piyasada olacağı ve bu sürenin kısa olduğunu belirten yorum üzerinde şunları söyledi: “Bu soruyu biz de kendimize sorduk. Dünyadaki kıyaslamalara baktığınızda bu süre zarfında bunu yapmak mümkün. Başkaları yapabiliyorsa biz de yaparız” dedi. 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.