TEB’den teknolojik atılım: Eczanem nerede

Türk Eczacıları Birliği’nin mobil uygulaması “Eczanem Nerede” tüm Türkiye’de kullanıcıların hizmetine sunuldu. Ücretsiz bir şekilde indirilebilen uygulama; en yakın eczane ve nöbetçi eczane noktasında hızlı, güvenilir ve güncel bilgiyi sunuyor.

TEB’den teknolojik atılım: Eczanem nerede
22 Kasım 2019 Cuma 13:12

Türk Eczacıları Birliği’nin mobil uygulaması olan, Başarsoft’un teknik paydaşlığını üstlendiği Eczanem Nerede’nin lansmanı gerçekleştirildi. Uygulama, çevredeki gün içerisinde en yakın eczaneleri ve nöbet sistemine geçildiğinde nöbetçi eczaneleri cep telefonuna taşıyor. Tüm Türkiye’de kullanılabilir vaziyette olan mobil uygulamayı ücretsiz bir şekilde indirmek mümkün. Eczanem Nerede; kullanıcıları hiçbir ücret almadan; en yakın ilaca ve en yakın ilaç danışmanına yönlendirmesiyle bir nevi kamu hizmeti özelliği taşıyor. Tek tıkla bulunulan konuma en yakın eczaneler, nöbetçi eczaneler görülebiliyor ve bu eczanelere uygulama üzerinden yol tarifi alınabiliyor, yine ilgili eczane telefonla aranabiliyor.

Lansmanda konuşma gerçekleştiren Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, “Biz, Türkiye’nin her yerinde 7/24 kesintisiz sağlık ve ilaç hizmeti veren bir mesleğin mensuplarıyız. Halka en yakın sağlık danışmanıyız. Türk Eczacıları Birliği olarak halk sağlığını her şeyin üzerinde tutuyoruz. Yanlış bilgiyle, yanlış yönlendirmelerle her daim mücadele ediyoruz. Eczanem Nerede işte bu anlayışın bir çıktısı” dedi.

Çolak, Eczanem Nerede’nin işleyişine ilişkin şunları söyledi: “Türkiye genelindeki tüm Bölge Eczacı Odalarımız vasıtasıyla 26.416 eczaneden nöbet ve adres bilgisi sağlanıyor. Dolayısıyla Eczanem Nerede; en güvenilir ve en doğru kaynak mantığıyla işliyor. Uygulamamız yoluyla tek tıkla, hızlı bir şekilde dilediğiniz bilgilere ulaşmış olacaksınız. Bunun yanı sıra anlık güncellemeler de mevcut. Dolayısıyla hiçbir şeyi teyit etmenize gerek kalmayacak” ifadelerini kullandı.

(Haber:Sümbül Altunbaş)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.