Kestirimci Bakım ile ekipman ve işçilik maliyeti sorun olmaktan çıkıyor

UTİS, 270 sektör profesyonelinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve Başbakanlık iştiraki olan Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.’nin katılımı ile düzenlendi.

Kestirimci Bakım ile ekipman ve işçilik maliyeti sorun olmaktan çıkıyor
20 Kasım 2019 Çarşamba 13:40

Dijital dönüşümün sektöre etkisinin ele alındığı kongrede, doğru AR-Ge çalışması ve kollektif yapılanmanın önemine vurgu yapıldı. Bu noktada üniversite sanayi işbirliğinin artırılması, devlet teşviklerinin iyileştirilmesi, organize sanayi bölgelerinde eğitimlere ağırlık verilmesi konularına değinildi. Makinenin ne zaman arıza verip duracağını önden haber veren ve bu özelliği ile ekipman maliyeti, işçilik maliyeti ile güvenlik konularında büyük kolaylık sağlayan Kestirimci Bakım ise kongrenin en dikkat çekici başlığını oluşturdu.

Dijital dönüşümün; işleme mekaniği ve dinamiğine, proses kararlılık analizine, işlenebilirliğe, yüksek kesme işlemlerine, talaşlı imalat işlemlerinde optimizasyona, soğutma ve yağlamadaki gelişmelere, kesici takım teknolojilerine ve takım tezgahlarındaki gelişmelere nasıl yansıdığını gösteren sunumların yapıldığı etkinlikte Türkiye’nin güçlü ve zayıf yönleri de aktarıldı. Ar-Ge çalışmaları ve kollektif yapılanmaya eşlik edecek şekilde üniversite sanayi işbirliğinin arttırılması, devlet teşviklerinin iyileştirilmesi ve organize sanayi bölgelerinde eğitimlere ağırlık verilmesinin gerekliliğine de vurgu yapıldı. 

Tezmaksan’ın yoğun çalışmaları sonrası geliştirilen ve göstergelere bakarak makinenin sağlığını anlayıp buna göre düzeltici müdahaleler yapan “Kestirimci Bakım” da UTİS kapsamında sektör profesyonellerine anlatıldı. Makinelerin sağlığını anlamak için çeşitli parametreler dahilinde; titreşim, sıcaklık, nem, makine yağı içindeki metal partikülleri, basınç, gürültü, elektrik akım değerleri ölçülüyor. Bu verilerin incelenerek makinenin bölümlerinde nasıl bir arıza olabileceği tespit edilebildiği gibi bu çözüm, ekipman maliyeti, işçilik maliyeti, makine çalışma süresi, güvenlik ve işçilik zamanı konularında büyük kolaylıklar sağlıyor.

(Haber: Nurhan Bayram)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.