Evden Astronomi faaliyetleri başlıyor

Evden Astronomi faaliyetleri başlıyor
04 Nisan 2020 Cumartesi 13:16

Türk Astronomi Derneği  (TAD) başkanı ve Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Gözlemevi Uygulama Araştırma ve Merkezi (UZAYBİMER) Müdürü Prof. Dr. İbrahim Küçük 'Evden astronomi' faaliyetlerine başladıklarını açıkladı.

Prof.Dr. İbrahim Küçük konuyla ilgili şunları söyledi. 

"Öğretim faaliyetlerinin uzaktan/canlı yapmaya başlandığı bu günlerde, #EvdeKal mesajından hareketle Türk Astronomi Derneği (TAD) evde kalan meraklılar için #evdenastronomi etiketi ile internet YouTube Kanalı üzerinden astronomi söyleşileri yapıyor ve yayınlıyor (https://www.youtube.com/TurkAstronomiDernegi).

İlk söyleşimiz 2 Nisan 2020 akşamı saat 20.00’da gerçekleşti. Yaklaşık 80 kişinin canlı, 700 kişinin de toplamda izlediği videoya https://www.youtube.com/watch?v=yZ8qk1owkfw bağlantısı ile ulaşabilir.

Şimdilik her Salı ve Perşembe akşamları 20:00-21:30 aralığında bu söyleşiler sürdürülecektir.

Türkiye’de yürütülen uzay çalışmaları ve Türkiye Uzay Ajansı

Neden uzay çalışmaları yapmalıyız?

Öğrencilerinin uzay konularında ilgilerini çekmek isteyen öğretmenlere tavsiyeler

başta olmak üzere uzay ve astronomi ile ilgili her konuda canlı söyleşilerin yer alacağı programlara herkes twitter üzerinden (@TurkAstroDer), Instagram üzerinden (turk.astro.der) ve canlı yayın sırasında YouTube üzerinden soru sorarak katılabilecekler." (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.