Eğitim fuarları dijitalleşiyor

Eğitim fuarları dijitalleşiyor
03 Haziran 2020 Çarşamba 13:13

Koronavirüs tehlikesiyle dünyadaki üniversite ve dil okulları, belirli bir süreyle eğitim hayatını durdurmuştu. Ancak dünya genelinde Eylül 2020’de tüm eğitim kurumlarının kapılarını açacağını duyuruldu. 2020 yılında yurtdışında eğitim alma hayalleri kuran öğrenciler de başvurularını hızla yapmaya başladı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 30 farklı üniversite temsilcisi, 6-7 Haziran’da VEF Sanal Yurtdışı Eğitim Fuarında  öğrencilere buluşmaya hazırlanıyor. Sanal fuarı yaklaşık 100 binden fazla öğrencinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Koronavirüs sonrası tüm dünyada eğitim ve seyahat sektörleri durdurdu. Ancak dünya ve Türkiye yeni normale yavaş yavaş dönmeye başladı. Yurtdışındaki dil okulları ve üniversiteler kapılarını Eylül 2020’de açacaklarını duyurdu. Öğrencilerin tercihlerini yapmaları ve okullarla birebir bir araya gelmeleri için de eğitim fuarları dijitalleşme yolunda hızla ilerlemeye başladı. 6.sı düzenlenen VEF Sanal Yurtdışı Eğitim Fuarı ziyaretçilerine 6-7 Haziran tarihlerinde kaplılarını açıyor. 30 farklı üniversiteden gelen üniversite temsilcileri öğrencilerle birebir iletişim kurmanın yanında seminerler ve canlı görüşmeler de gerçekleştirecek. Fuara yaklaşık 100 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Yurtdışı eğitime talep oldukça fazla

Endless Abroad Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Özdemir, “Yaşanan pandemi sebebiyle birçok öğrencinin hayali yarım kaldı. Ancak okulların Eylül ayında kapılarını açacak olması umut vadedici bir ışık oldu. Öğrenciler dil eğitimi ve üniversite tercihlerini yapmak için, oldukça hevesli. Aslında yurtdışı eğitim alanına Eylül ayı için oldukça fazla talep var. VEF Fuarları da öğrencilerin evlerinde geleceklerini şekillendirebilecekleri bir ortam. 6-7 Haziran tarihlerinde birbirinden uzman üniversite ve dil okulu temsilcileri stantlarda birebir öğrencilerle sanal ortamda iletişime geçebilecekler. Fuarları kapsamında eğitim kurumları standları başında gelen ziyaretçileri bilgilendirmekte, onlarla kameralı, yüz yüze canlı olarak görüşebilmekte, broşür, afiş, katalog gibi materyaller verebilmekte ve gerekli olan tüm iletişim sürecini kolaylıkla kurabilmektedirler. Yanı sıra Endless Fairs’in organize ettiği online seminerler vasıtasıyla konuşmacılar, onlarca öğrenciye aynı anda ulaşabilmekte ve bilgi aktarabilmektedir.” açıklamalarında bulundu.

Eğitim fuarları dijitalleşiyor

Dünyada yaşanan pandemi sonrasında eğitim fuarlarının daha çok dijital ortamda gerçekleşeceğine dikkat çeken Gökmen Özdemir, “Fiziki olarak eğitim fuarları her zaman bir adım önce ancak günümüzde yaşadığımız süreçte gördük ki eğitim fuarlarına sanal olarak da oldukça talep var. Ve ilerleyen dönemde de Eğitim fuarları fiziki olarak düzenlenirken aynı anda sanal ortamda düzenlenmeye başlanacak. Çünkü yeni normal dediğimiz dünyada insanlar daha temkinli özellikle yeni nesil dediğimiz  Z  kuşağının hayatının tümü neredeyse dijitalde. Üniversite ve dil okulu tercihlerini de daha çok dijital ortamdan organize edeceklerini düşünüyorum.” dedi.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.