Töme: "Kadınlar boksa yönlenecek"

27 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında yapılacak Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonası elemeleri için yapılan Bayanlar Boks Kayseri İl Şampiyonası sona erdi.

Töme: "Kadınlar boksa yönlenecek"
22 Ocak 2020 Çarşamba 13:44

Kocasinan Belediyesi Barbaros Spor Tesislerinde gerçekleşen şampiyonada kadın sporcular Türkiye şampiyonası için kıyasıya mücadele ettiler. İl şampiyonasında başarılı olan sporcular 27 Ocak - 2 Şubat arasında Çankırı’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında Kayseri’yi temsil edecek.

İlerde milli sporcu olarak Türkiye’yi dünyada temsil etmek istediğini söyleyen 15 yaşındaki sporcu Meryem, “Boks sporuna merakım vardı ve arada sırada maçları izliyordum.  Boksun cinsiyeti yok kadınlar da erkekler de yapabilir ve ben kadın olarak yaptığım için gurur duyuyorum. Milli sporcu olup, diğer ülkelerde bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum” dedi.

Türkiye Boks Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Fatih Töme, şampiyona için gelen kız çocuklarının diğer kadınların boks sporuna yönelmelerinde öncü olacaklarını belirterek; “Şu anda yapılan müsabakalar genç bayanlar, yıldız bayanlar ve üst minik bayanların Kayseri İl Şampiyonası. Buradan dereceye giren sporcularımızı 27 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasında Çankırı’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonalarında şehrimizi temsil etmeleri yönünde müsabakalar için göndereceğiz. 17-18, 15-16 ve 13-14 yaş grubunda totalde 40 sporcu katılıyor. Kayseri için bu sayı yeterli değil ama bu kadın sporcularımızın boks sporuna yönlenmelerini bir başlangıç olarak düşünürsek, katılımın artacağını düşünüyorum. İnşallah aileleri ve kız çocuklarını sosyal aktivite yönünden faydalanabilecekleri bu sağlıklı ortama davet ediyoruz ve genç kızlarımızı bu yönde yönlendirmelerini tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu. İHA


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.