Süper Ligin ilk kadın başkanı oldu

İstikbal Mobilya Kayserispor, mevcut başkan Hamdi Elcuman'ın yönetim kurulu başkanlığından istifa ettiğini yönetim kurulunun da oybirliğiyle Berna Gözbaşı'yı yönetim kurulu başkanı seçtiğini duyurdu. Gözbaşı yönetim kurulu üyelerinin almış olduğu karar ile Süper Lig tarihinde profesyonel bir kulübün başkanlığını yapan ilk kadın olarak tarihe geçti.

Süper Ligin ilk kadın başkanı oldu
23 Kasım 2019 Cumartesi 10:56

İstikbal Mobilya Kayserispor'da başkan danışmanı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Berna Gözbaşı, Kayserispor Yönetim Kurulu'nun aldığı karar ile başkan seçildi. Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bilindiği üzere Yönetim Kurulu kararımızla 30.11.2019 tarihinde kulübümüz genel kurulu yapılacaktır. Genel kurul öncesinde mevcut yönetim kurulu üyemiz Sayın Berna Gözbaşı, şehrimizin tüm dinamiklerinin ittifakıyla ve desteğiyle başkan adaylığını açıklamıştır. Gelinen noktada halen kulüp başkanlığı görevimizi yöneten Sayın Hamdi Elcuman büyük bir jest yaparak yönetim kurulu başkanlığından istifa etmiş, yönetim kurulumuz oy birliğiyle Sayın Berna Gözbaşı’yı yönetim kurulu başkanı olarak seçmiştir. Kendisine yapılacak genel kurulumuzdaki adaylığında başarılar diliyoruz."

30  Kasım'da yapılacak olan genel kurula kadar kulüp başkanı olarak görev yapacak Berna Gözbaşı, şu ana kadar tek aday olarak genel kurula giden sarı kırmızılılarda kongre  sonrası da seçilmesi halinde Gözbaşı Türkiye Süper Ligi'nde bugüne kadar yaşanmamış bir ilke imza atarak, başkan olarak görev yapmaya devam edecek. 

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.