‘Skydiving’ sporu yapan paraşütçüyü düşüyor sandılar

Serbest düşüş olarak bilinen ‘Skydiving’ sporu yaparken düştüğü ve son anda kurtulduğu düşüncesiyle videosu çekilen ve sosyal medyada gündem haline gelen görüntülerdeki paraşüt pilotu Tugay Kekeç, ”‘Skydiving’ şehrimizde bilinmediği için, vatandaşlar düştüğümü sanmışlar” dedi.

‘Skydiving’ sporu yapan paraşütçüyü düşüyor sandılar
19 Kasım 2019 Salı 12:10

Erciyes Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Elektriği yüksek Lisans öğrencisi Kekeç, 7 yıldır profesyonel olarak yamaç paraşütü sporu ve dallarıyla ilgilendiğini ve Kayseri’de daha önce kimsenin serbest düşüş yapmadığı için vatandaşların bu durum karşısındaki tepkisinden dolayı kendisinin de şok olduğunu söyledi.

Skydiving sporunun belirli bir yükseklikten aşağıya bırakılmak olduğunu ve çekilen görüntülerdeki sürecin gayet normal bir şekilde ilerlediğini söyleyen Tugay Kekeç, “Bizim yaptığımız şey bir spor olarak geçiyor aslında. Yamaç paraşütü dışında bir de serbest atlayış var, bu atlayış ‘Skydiving’ olarak geçiyor. Buda herhangi bir hava aracından, belli bir yükseklikten atlamak demek. Sonrasında da kendinize bağlamış olduğunuz paraşütünüzü açarak, yere sağlam bir şekilde inebiliyorsunuz. Daha önce Kayseri’de bu tarz görüntüler olmadı yani serbest atlayış konusunda kimsenin deneyimi yoktu ve kimse de bu deneyimi görmedi. O yüzden de insanlar benim düştüğümü düşünerek, yedek paraşütümü açtığım gibi bir algıya kapılmışlar. Ben de bu durumu biraz garipsedim çünkü görüntüler sosyal medyada falan da paylaşmışlar. Ben de görünce biraz şok oldum ve ne oluyor acaba diye ben de kendi kendime sordum. Garipsenecek bir durum yok ve bu tamamen yaptığımız sporun doğası gereği, ben yamaç paraşütü pilotu arkadaşımla birlikte çıktım ve önüne bağlandım kendisinin. Belli bir yükseklikte bağlantılarımı açtım ben ve serbest düşüşe geçtim. Bunun akabinde de yere yakın bir şekilde paraşütümü açtım ve süreç gayet doğal bir şekilde ilerledi. Terslik yoktu burada ama insanlar bunu garip karşıladılar” dedi.

İHA


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.