Salomon Türkiye atleti Aykut Çelikbaş, Barcelona 24 Saat Koşusu'nda üçüncü oldu ve ülkemizi başarıyla temsil etti

Ülkemizde uzun mesafeli koşuların öncülerinden ve rol modellerinden; Salomon Türkiye atleti Aykut Çelikbaş, Aralık ayı içerisinde katıldığı “Barcelona 24 Saat Yarışı”nda üçüncü olarak ülkemizi başarıyla temsil etti. 2017 yılında yine aynı yarışta 225.891 km koşarak Türkiye rekoru kıran Çelikbaş, bu yılki 231,176 km derecesiyle Türkiye rekorunu da geliştirmiş oldu.

Salomon Türkiye atleti Aykut Çelikbaş, Barcelona 24 Saat Koşusu'nda üçüncü oldu ve ülkemizi başarıyla temsil etti
22 Aralık 2021 Çarşamba 11:29

Salomon Türkiye sponsorluğunda katıldığı uluslararası yarışlarda büyük başarılar elde eden Aykut Çelikbaş, Barcelona 24 Saat 2021’de toplamda 212 binden fazla adım attı 19.800 kalori yaktı. Çelikbaş, 437.7 metre uzunluğundaki 6. Kulvarda toplamda 528 tur atmayı başardı.

“Hedefim rekoru bir kez daha geliştirebilmekti”

Aykut Çelikbaş, yarış sonrasındaki düşüncelerini ise şu şekilde dile getirdi:

“Bu yarışı 2017 yılında da koşmuş ve o sene 225.891 km koşarak Türkiye rekorunu kırmıştım. Dört yıl sonra tekrar bu yarışa giderken hedefim bu rekoru bir kez daha geliştirebilmekti. İlk 12 saat işler planladığım gibi gitti ve yarışın orta noktasını hedeflediğim gibi 126 km ile tamamladım. İlerleyen saatlerde havanın da soğumaya başlaması ile sindirim sorunları beni bir süre yavaşlatsa da bu sorunu çözdükten sonra tekrar hızlanarak 230 km’nin üzerine çıkmayı başardım.

24 saat yarışları fiziksel olduğu kadar zihinsel olarak da çok zor yarışlar. Eğer zihinsel olarak güçlü değilseniz bir atletizm pistinde 24 saat boyunca koşma motivasyonunu bulmak pek mümkün değil. Ayrıca bu yarışlar mutlaka çok iyi bir planlama ve tempo stratejisi gerektiriyor. Yarış aslında 16. saatten sonra başlıyor ve ilk saatleri fazla hızlı koşanlar son bölümde çok yavaşlıyorlar. Ancak enerjilerini iyi ayarlayıp son saatlere güçlü girebilenler hedeflerine ulaşabiliyor. 12. saat sonunda 9. iken yarışı 3. sırada bitirebilmem bu anlamda başarılı bir yarış geçirdiğimi gösteriyor. Ancak beslenme başta olmak üzere kendimi geliştirmem gereken alanlar olduğunun farkındayım. Bunları gerçekleştirebilirsem bu mesafeyi daha ileriye taşıyabileceğime inanıyorum. Destekleri için Salomon Türkiye ailesine de teşekkür ediyorum.”

Avrupa’nın en tanınmış 24 saat yarışlarından biri

Barcelona 24 Saat Yarışı, atletizm otoriteleri tarafından Avrupa’nın en önemli 24 saat yarışlarından biri olarak gösteriliyor. Barcelona’dadaki Can Drago Atletizm Pisti’nde koşulan yarış her yıl büyük ilgi görüyor. 170 atletin parkura çıktığı yarışı bu yıl erkeklerde Ukraynalı Andrii Tkachuk birinci sırada bitirirken, ikinciliği ise İspanyol Nicolas De Las Heras Monforte aldı. Kadınlar yarışında 216.6 km ile birinciliği alan İspanyol Maite Rojo’nun ardından Romen Ana Cristina Konstatin ikinci, Bulgar Mihaela Ivanova Englaro ise üçüncü oldu.

Ülkemizdeki koşu dünyasının öncü markalarından Salomon Türkiye, ülkemizi uluslararası organizasyonlarında temsil eden atletlere destek olmaya ve Türkiye’deki atletizm ailesini büyütmeye önümüzdeki süreçte de devam edecek.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.