Gürsoydan SERÇEVe ziyaret

TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Serebral Palsili bireyler için kurulan Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV)- Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Gürsoydan SERÇEVe ziyaret
11 Şubat 2020 Salı 15:41

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde yayınladığı mesajında ilettiği ''Serebral Palsili (CP) bireylerimiz için CP Futbolu'nu ve Otistik bireylerimiz için de futbol oynama imkanı yaratacak işlere imza atacağız'' sözüne değinen Gürsoy, SERÇEV ile birlikte Serebral Palsili çocuklarımızı futbol ile buluşturmak için burada bulunduklarına ve bunun Serebral Palsi futbolunu başlatmak için ilk adım olduğuna değindi.

Ülkenin her yerinde herkese futbol oynama imkanı sağlamak için Ampute, İşitme, Görme ve Down Sendromlu Engellilerin futbol oynaması için verdikleri desteği Serebral Palsi engeli bulunan bireylere de vereceklerini, bu sebeple SERÇEV ile iletişime geçtiklerini dile getiren Gürsoy, şunları kaydetti:

"Biz TFF olarak engellilere imkân sunma konusunda çok tecrübeliyiz. Ampute Futbolu 2006 yılında çalışmalara 20 futbolcu ile başlamıştı. Şu an ise 500 oyunculu üç lige sahip, dünyanın en büyük engelli futbol takımı organizasyonu haline geldi. Bugün Serebral Palsili futbolun işaret fişeğini yaktık. Daha sonra kimlerin oynayabileceği, organizasyonun nasıl şekilleneceği gibi gerekli bir çok planlama üzerine çalışmalarımız başlayacak. Bizler, bugün burada Serebral Palsili bir takımın kuruluşuna tanıklık ettik. İlerleyen zamanlarda daha kapsamlı çalışmaları hayata geçireceğiz."

(Haber: sünbül ALTUNBAŞ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.