Güçlerini doğada gösterdiler

“Hayatta emniyet almayı öğreniyoruz” projesinde 8 aydır eğitim alan Gençler; Kış Dağcılık Kampında gençliğe internet oyun bağımlılığı konusunda önemli bir mesaj verdiler.

Güçlerini doğada gösterdiler
07 Şubat 2020 Cuma 11:02

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü desteği ve Amazonlar Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Gül Soydan Koordinatörlüğünde 2019 yılında başlayan  “Hayatta Emniyet Almayı Öğreniyoruz” projesi; İnternet, Bilgisayar Oyunları, Tablet Telefon Teknoloji Bağımlılığından gençleri amaçlı uzaklaştırmak amacı ve sıra dışı uygulamaları ile Türkiye’de bir ilk oldu.

81 ilde devam edecek olan projenin ilk doğada terapi kampı ve ikinci etabı ilk yardım eğitimleri  Kars Sarıkamış’ta ve Bursa İznik ve Diyarbakır Ergani’de gerçekleşmişti. Kars’da Üçüncü etap Yaz Dağcılık Kampı arkasından,  Kış dağcılık kampı Kars Sarıkamış Kayak merkezi alanında gerçekleşti. 

Amazonlar Dağcılık Ve Doğa Sporları  Kulübü Başkanı Gül Soydan, Yaz ve Kış Dağcılık Eğitimine katılan Gençlerin ; Bedenen ve ruhen güçlü olmaları, hayatta emniyet almayı öğrenerek başarılı olmaları  ve Geleceğe dönük istihdamı hedeflendi ve yaz şartlarında doğada yaşamayı ve zorluklarla mücadele etmeyi öğrendiklerini dile getirerek; “Bu öylesine bir kamp değildi. İnternet oyunları içindeki sanal dünyadan çıkıp gerçek dünyada gençler gücünü ve dayanıklılığını gösterdiler. Bağımlılıkla mücadele etmeyi, Düzenli, disiplinli yaşamayı, Sporla güvende kalmayı, Doğada ve hayatta emniyet almayı, Ebeveynlerini anne baba gözünden bakarak anlamayı, Sorumluluk almayı, Bilgisayar oyunları dışında yaşanacak bir hayat olduğunu, Kendini ifade etmeyi, mutlu olmayı, üretmeyi, yanlarında ebeveynleri olmadan kendine bakmayı, tehlikelerden korunmak için insanların Vücut dilini okumayı, İnsanların ihtiyaçlarına dikkat ederek sosyal sorumluluk faaliyetlerinde olmayı, Kültürel kaynaşmayı, doğaya ve canlılara sahip çıkmayı ve  projenin son ve en zorlu etabı kış dağcılık eğitimi ile en zorlu şartlarda yaşamayı barınmayı, çığ, deprem ve doğal felaketlerde emniyet almayı, hayatta kalmayı öğrendiler.” Şeklinde konuştu.

(Haber: Davut GÜLEÇ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.