Büyükkılıç`tan Amatör Spora Büyük Destek

Başkan Büyükkılıç, “Genç dostu bir şehir olarak amatör kulüplerimizin yaptığı çalışmaları ve gençlerimize sahip çıkmayı çok önemsiyoruz” dedi.

Büyükkılıç`tan Amatör Spora Büyük Destek
28 Ekim 2021 Perşembe 10:43

Başkan Büyükkılıç, “Genç dostu bir şehir olarak amatör kulüplerimizin yaptığı çalışmaları ve gençlerimize sahip çıkmayı çok önemsiyoruz” dedi.

BÜYÜKKILIÇ’TAN AMATÖR SPORA BÜYÜK DESTEK

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Amatör Spor Kulüpleri Spor Malzemesi Dağıtım Töreni’ne katıldı. Başkan Büyükkılıç, 93 amatör spor kulübüne 282 bin 578 TL maliyeti olan bin 380 adet antrenman topu, 368 adet maç topu, bin 840 adet antrenman takımı, bin 840 adet antrenman yeleği ve bin 840 adet tekmelik dağıttı.

Sümer Spor Kompleksi’nde gerçekleşen Amatör Spor Kulüpleri Spor Malzemesi Dağıtım Töreni’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Birol Düşüktaş ve parti yöneticileri, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mutlu Önal, amatör sporcular ile yöneticileri katıldı.

“ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPACAĞIZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Başkan Büyükkılıç, “Bir doktor başkan olunca sağlık bizim olmazsa olmazımız. Kayseri’nin beslenme kültürü bağlamında ister istemez spor bu işin en büyük ilacı. Üstelik para istemeyen bir ilaç. Yürüyeceksiniz, hareket edeceksiniz, koşacaksınız. Bunun adı futbol olur, basketbol olur, voleybol olur, engelli dostlarımızın yaptığı çalışmalar olur, bunlar çeşitlendirilebilir, bizler de üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” dedi.

Konuşmasında “Amatör sporun yanında Kayseri’mizin markası olan Kayserispor’umuz var, onu da göz ardı edemeyiz, şehrimiz için büyük bir değer” diyen Başkan Büyükkılıç, bugün için 93 amatör spor kulübüne dağıtılmak üzere 282 bin 578 TL maliyeti olan bin 380 adet antrenman topu, 368 adet maç topu, bin 840 adet antrenman takımı, bin 840 adet antrenman yeleği ve bin 840 adet tekmelik sunmanın keyfini yaşadıklarını ifade etti.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, SPOR ALANINDA YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI ANLATTI

Büyükkılıç, sadece amatör spora yaptıkları çalışmalarla kalmadıklarını, sporun her alanında yer edinmek amacıyla ekibiyle birlikte çalışmaları sürdürdüklerini vurgulayarak, spor alanında yaptıkları çalışmalardan bahsetti:

“Spora dair hemen her alanda hizmetlerini yürüten Spor A.Ş.’miz marifetiyle nitelikli ve profesyonel olarak yapılan sporun Kayseri’deki adresi oldu. Bu anlamda sportif faaliyetlerimizi yürütmesi üzere kurulmuş olan Spor A.Ş. kuruluşumuz sayesinde 13 tesis, 9 park ve 13 branşta düzenlenen yaz kurslarımızla 10 binlerce canımıza, yavrumuza gencimize, spor desteği verdiğimizi paylaşmak isterim. Diğer taraftan yaz ve güz dönemlerinde spor okulları faaliyetleri ile toplam 11 spor tesisinde aralarında futboldan basketbola, okçuluktan tenise, yüzmeden kick boksa kadar birbirinden farklı 11 branşta kurs gerçekleştiriyoruz ve bu sayede de binlerce vatandaşımıza, yavrumuza ulaşıyoruz. Biliyorsunuz ülkemizde büyük yankı uyandıran bir ‘Kültepe’ temalı İstikbal Kayseri Yarı Maratonu’nu organize ettik. Ve gerek ülkede gerekse dünyada ses getirdi. İnşallah bunu tam maratona dönüştürme yönünde önümüzdeki dönemde çalışmalar yapacağız. Amacımız bu şehrin hep olumlu olarak paylaşılması ve şehrimizin daha iyi noktalara taşınmasıdır.”

Geleneksel sporları çok önemsediklerini, Binicilik ve Okçuluk Tesisi ile yine yurdun dört bir yanından gelen ve kentteki sporcuların da hizmet alacağı, geleceğin sporcularının yetişeceği bir tesisi Kayseri’ye kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Dün de Gençlik ve Spor Bakanımız ile görüşmek suretiyle bu tesislerimizin ikinci etabı ile ilgili gerekli desteği istedik. Sağ olsun bizi her zamanki bağrına basan yaklaşımı ile diğer taleplerimiz ile birlikte bakanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Erciyes’imiz de profesyonel uluslararası kayak merkezinden öte Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’mizi hayata geçirme yönünde önemli bir çalışma da yaptık” diye konuştu.

Büyükkılıç, prestijli spor projelerinde de sona yaklaştıklarını belirterek, “2 ayrı Kapalı Tenis Kortu ve Engelsiz Yaşam Merkezi Spor Salonu’nun da sonuna yaklaşıyoruz. Her bir tenis kortu 665 metrekareye sahip olan ve inşaat alanı bin 450 metrekarede hummalı ve özverili şekilde devam eden 2 adet kapalı tenis kortu projemiz yaklaşık 3 milyon 189 bin liraya mal olacak. Burada bay-bayan duş kabinleri ve idari ofisler bulunacak. Engelsiz Yaşam Merkezi Spor Salonu da ilave yapmak suretiyle hayata geçirdik, bu da yaklaşık 2.5 milyon TL civarında rakama mal oldu. Projede kapalı voleybol, hentbol ve basketbol sahası, tribün-seyirci izleme alanı, antrenman salonu, bay-bayan soyunma-wc-duş kabinleri ve idari ofisler mevcut” şeklinde konuştu.

“SENEYE KAYSERİ’MİZDE ÇOK DAHA FARKLI DÖNEM YAŞANACAK”

Bunların yanında daha birçok spor etkinliği olduğunu, festival ve yarışmalarımızın devam ettiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisindeki spor alanlarımızla seneye Kayseri’mizde çok daha farklı dönemin yaşanacağını hatırlatmak istiyorum. Amatör kulüplerimizin yaptığı çalışmaları, gençlerimize sahip çıkmayı çok önemsiyoruz. Genç dostu bir şehir olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden ödül almış bir şehrin başkanı olarak amatör spor kulüplerimizin kıymetli yöneticileri ile el ele gönül gönüle vermek suretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapılan çalışmaların hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mutlu Önal da Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, amatör spor kulübüne dün de, bugün de yarın da her türlü hizmeti olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, sahada amatör kulüplere spor malzemeleri dağıtımı yapıldı.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.