“Verdiğiniz Sözleri Tutacak Mısınız?”

Ekonomik krizden kaynaklı acı olayları hatırlatan Ataş, “Okul harcamalarının, gıda fiyatlarının, elektrik ve ısınma giderlerinin arttığı bu dönemde işçilerimiz geçim sıkıntısı çekmektedir” dedi. Ataş, bu konuda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a, “Bakanlığınız işçilerimizi enflasyona karşı korumaya yönelik bir çalışma yapmakta mıdır?” diye sordu ve cevap istedi.

“Verdiğiniz Sözleri Tutacak Mısınız?”
06 Aralık 2019 Cuma 15:12

Emekliden memura, öğrencilerden kadınlara, çiftçiden esnafa kadar farklı kesimlerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) dile getiren Ataş, bu kez de işçilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Taşeron işçilere AKP Hükümeti tarafından verilen sözleri hatırlatan Ataş, “Cumhurbaşkanı ısrarla ’kriz yok’ dese de enflasyon oranları ayarlanarak düşük gösterilse de, vatandaşımız ekonomik krizi derinden hissetmektedir” ifadelerini kullandı.

Ataş, bu konuda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi hazırladı. Ataş önergesinde şu ifadeleri kullandı:

“24 Aralık 2017 Tarihinde yayınlanan 696 Sayılı KHK ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Hizmet Alım (taşeron ) yöntemiyle çalışan 900 bin işçi Devlet Kadrolarına veya Kamu Kuruluşlarına ait şirketlere işçi statüsünde geçiş yaptı. Geçiş yapan personel içerisinde teknik konularda görev yapan üniversite mezunları da bulunmaktadır. Bu üniversite mezunları, diğer işçiler gibi aynı şartlar altında çalışmaktadırlar. Geçiş yapan personelin Ücretleri ile Sosyal Hakları, 12 Nisan 2018 Tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 375 sayılı kanun hükmünde kararnamenin geçici 23. maddesi uyarınca düzenlenmiştir. Bu düzenleme ile geçiş yapan işçilerin ücretleri ve sosyal hakları 31.12.2020 tarihine kadar altı ayda bir yüzde 4 zam gelecek şekilde belirlenmiştir. Cumhurbaşkanı ısrarla ’kriz yok’ dese de enflasyon oranları ayarlanarak düşük gösterilse de, vatandaşımız ekonomik krizi derinden hissetmektedir.”

“İşçilerimizi enflasyona karşı korumaya yönelik bir çalışma yapıyor musunuz?”

Ataş, önergesinde Bakan Selçuk’a ayrıca şu soruları yöneltti ve cevap istedi:

 “Yılbaşından itibaren işçilerimizin ücretlerine uygulanacak zam oranında bir değişme olacak mıdır? Bakanlığınızca bir çalışma söz konusu mudur? Enflasyonunun ayarlamalı da olsa yükseldiği bu dönemde, bakanlığınız işçilerimizi enflasyona karşı korumaya yönelik bir çalışma yapmakta mıdır? İşçi ücretlerine, memur maaşlarında uygulandığı gibi, ‘Enflasyon Farkı Oranı’ adı altında bir uygulamaya yönelik çalışmanız var mıdır? İlgili kanunla, geçiş yapan üniversite mezunlarının sosyal hakları üzerine yönelik bir çalışma var mıdır?”

(Haber: Samed Aydın Sun)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.