Ümit Özer sordu: Akmescit halkı neden mağdur ediliyor?

Ümit Özer sordu: Akmescit halkı neden mağdur ediliyor?
27 Nisan 2020 Pazartesi 17:30

Bir süre önce koronavirüs  ile mücadele kapsamında karantina altına alınan Bünyan'ın  Akmescit mahallesinde yaşanan sıkıntılara dikkat çeken CHP il başkanı Ümit Özer 'Akmescit halkı neden mağdur ediliyor?' diye sordu ve şunları söyledi.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen Koronavirüs (COVİD-19) salgın hastalığı şehrimiz Kayseri’de de etkisini sürdürmeye devam ediyor…
Geçtiğimiz hafta Bünyan ilçemize bağlı Akmescit (Zerezek) Mahallesi’nde  Koronavirüs belirtileri tespit edilen bir aileye mensup şahıslar hastaneye kaldırılmış, testleri pozitif çıkmıştı… Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile mahalle karantina altına alınmış ve giriş ve çıkışları kapatılmıştı.
Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 83. Maddesi’ne göre; zorunlu karantina uygulanan bölgelerde yaşayan ve muhtaç olan şahısların tüm ihtiyaç ve masrafları “hükümetçe” karşılanmak zorundadır.
Karantina kararının uygulanması sonrasında; ağırlığı çiftçi olan halkın ihtiyaçları birkaç gün karşılanmış, sonrasında mahalleye bir daha hiçbir yetkili ya da kurum uğramamış, mahalle adeta kaderine terk edilmiştir. Şimdilik tüm ihtiyaçlarını halk parasını ödeyerek kendisi karşılamaktadır. Oysa muhtaç durumda çok fazla aile bulunmakta, halkın ihtiyaçlarını karşılama gücü git gide kalmamaktadır.
Ayrıca İl Başkanlığımıza gelen bilgilere göre, testleri pozitif çıkan şahıslardan başka mahallede, pozitif çıkan kişi bulunmamaktadır. Testleri pozitif çıkan şahıslara yapılan ikinci testler ise negatif çıkmış, bu şahıslar da halen gözetim altında hastanelerde bulunmaktadır. Şu anda mahallede “virüs” taşıyan ya da taşıma şüphesinde olan kimsenin bulunmadığı yine İl Başkanlığı’mıza bildirilmiştir.
Yöre halkının ağırlıkla çiftçilikle uğraşıyor olması, bölgede nakit süt alımı yapan şirketlere giriş izni verilmemesi, süt alımına izin verilen süt üreticileri birliğinin ödemelerini 40 günde bir yapıyor olması, yöre halkını daha da mağdur etmiştir.
Kamuoyu nezdinde ilgili yetkililere soruyoruz…
Akmescit (Zerezek) Mahallesi’nde kaç kişiye test yapıldı? Kaç kişide yapılan test pozitif çıktı da mahallenin karantina alınmasına karar verildi? Bu kişilerden başka mahallede virüs şüphesi taşıyan kişi var mıdır?
Testi pozitif çıkan kişilerin son durumları nedir?
Karantina altına alınan mahalledeki halkın ihtiyaçları nasıl ve kim tarafından karşılanmaktadır?
Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’na göre ihtiyaçlar karşılanmıyorsa sebebi nedir?
Ağırlıkta geçim kaynağı süt olan yöre halkından,  nakit süt alımı yapan şirketlere neden giriş izni verilmemektedir? Süt alımına izin verilen birliğin peşin ödeme yapmaması halkın mağduriyetini daha da artırmaz mı?
Bu soruların cevaplarını bekliyor ve konunun sıkı takipçisi olduğumuzu, Akmescit (Zerezek) Mahallesi’nin değerli halkının yanında olduğumuzu, en kısa zamanda Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerimize düşen sorumluluk ve mağdur kişi kalmaması için gerekli girişimlerde bulunacağımızı bildiriyoruz. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.