Ümit Özer'den Sivas katliamına tepki

Ümit Özer'den Sivas katliamına tepki
02 Temmuz 2020 Perşembe 08:31

'Sivas’ta yitirdiğimiz canları rahmetle anıyor, Atatürk Türkiye’sini sonsuza kadar koruyacağımızı bir kez daha haykırıyoruz' diyerek  bir çocuğun babası için yazdığı şiiride paylaşan CHP il başkanı Ümit Özer, Sivas katliamına bir kez daha tepki gösterdi, şunları söyledi.

“Öyle ağırım ki kendime

Sen benden gittin gideli

Tenim küs olmuş tenime

Sen benden gittin gideli

Öyle bıkmışım ki kendimden

Kurudum düştüm dalımdan

Sanki ruhum çıktı canımdan

Sen benden gittin gideli

Bir cefam var idi bin oldu

Aktı gözüm yaşı sel oldu

Yaz baharım döndü kış oldu

Sen benden gittin gideli”

Bir evladın babasının ardından ezgilere dönüşen bu feryadı; aslında sadece bir evladın babasını yitirmesini değil yitirdiğimiz çok şeyi anlatıyor. 

İşte bu nedenle tarihe bir kara leke olarak geçen Sivas Katliamının üzerinden geçen 27 yıl acımızı azaltmamış, maalesef katliamın ardından yaşanan süreç bu acı olayı yüreğimizde kanayan bir yaraya dönüştürmüştür. Sivas’ta insanları diri diri yakmak için birbiriyle yarışan gözü dönmüş, eli kanlı katilleri savunan avukatların içinde bulunduğu AKP, iktidar olduktan sonra davayı zaman aşımına uğratarak katilleri ödüllendirmiş, bu da yetmiyormuş gibi, Sivas Katliam sanıklarından Ahmet Turan Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilerek, katillerin aramızda dolaşması sağlanmıştır. Bu uygulamalar da göstermiştir ki, Pir Sultan Abdal etkinliklerine katılmak için kente gelen aydın ve sanatçıları yakan zihniyet ile bugün iktidarda olan zihniyet birbirinden farklı değildir. Temelleri Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Sivas’ta atılan çağdaş, aydınlık, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan katillerin yapamadığını bir bir AKP iktidarı tarafından yapılmaktadır. Sivas’ta insanları etnik kimliği, mezhebi üzerinden hedef alanların görüşleri bugün iktidarın kendi siyasi bekasını sürdürmek için kullandığı kutuplaştıran, ayrıştıran dilde kendini göstermektedir. Ama başaramayacaklar. Malatya’da, Maraş’ta, Çorum’da, Gazi Mahallesi’nde Sivas’ta yaptıkları kitlesel katliamlarla, amaçlarına ulaşamayanlar yine amaçlarına ulaşamayacaklardır. Toplumsal barışı yok ederek iktidarda kalmayı amaçlayanlar, insanları kimlik, inanç ve kültürler üzerinden ayrıştırmaya çalışanlar Anadolu’nun insanlık tarihine örnek olmuş engin hoşgörüsü, sarsılmaz sağduyusu; milletimizin feraseti ile bir kez daha yenilgiye uğrayacaklardır.

Bu duygu ve düşünceler Sivas’ta yitirdiğimiz canları rahmetle anıyor, Atatürk Türkiye’sini sonsuza kadar koruyacağımızı bir kez daha haykırıyoruz.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.