Ulaştırma bakanından Kayseri için iki müjde

Ulaştırma bakanından Kayseri için iki müjde
07 Mayıs 2020 Perşembe 16:13

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu başkanlığında yapılan toplantıya katıldı. Başkan Büyükkılıç, toplantıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nı ilgilendiren Kayseri’nin projeleriyle ilgili bir brifing sundu. Bakan Karaismailoğlu, toplantıda iki ayrı projeyle ilgili müjde vererek en kısa sürede ihaleye çıkacaklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu başkanlığında video konferansla düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer ve Hülya Nergis ile AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, toplantıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nı ilgilendiren Kayseri projeleriyle ilgili kapsamlı bir sunum yaptı.

“KAYSERİ CAZİBE MERKEZİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na getirilmesi nedeniyle Bakan Adil Karaismailoğlu’nu tebrik etti ve Bakan Karaismailoğlu’nun yerel yönetimlerin içinden gelmesi nedeniyle belediyeler için şans olduğunu söyledi. Kayseri’nin çevresindeki 8 ili kapsayan bir cazibe merkezi olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, bu anlamda ulaşım projelerinin önem taşıdığını kaydetti. Konuşmasında Belsin-Terminal-Şehir Hastanesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi-Mobilyakent raylı sistem hattı projesinden bahseden Başkan Memduh Büyükkılıç, bu hattın Kayseri için çok önemli olduğunu belirtti. Yeni havalimanı projesinde yer alan terminal binaları ve apron konusunu da dile getiren Başkan Büyükkılıç, Kayseri Havaalanı’ndaki yolcu potansiyelinin hızla arttığını vurguladı. Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri-Ankara Hızlı Tren Hattı, Boğazköprü Lojistik Köyü, Niğde-Ankara otoyoluna Kayseri’nin bağlanması, Kayseri-Kahramanmaraş yeni güzergah projesi gibi projelerle ilgili de bilgiler verdi.

İHALELER BAŞLIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın sunumunun ardından iki müjdeyi paylaşarak iki projenin ihalesinin yakında yapılacağını söyledi. Bakan Karaismailoğlu, Belsin-Terminal-Şehir Hastanesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi-Mobilyakent raylı sistem hattı ile Havaalanı Projesinin ihalesi için son aşamaya geldiklerini ve en kısa sürede ihalelerin yapılacağını kaydetti. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.