“TÜBİTAK FETÖ üssü haline getirildi”

TÜBİTAK Bütçesi hakkında CHP grubu adına söz alan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “TÜBİTAK çağın gerekleri ve dünyanın gidişatı göz önüne alındığında, esasında ülkemizin göz bebeği olması gereken bir kurum. TÜBİTAK gibi, bilim üssü olması gereken bir kurum FETÖ üssü hâline getirildi “dedi.

“TÜBİTAK FETÖ üssü haline getirildi”
15 Aralık 2019 Pazar 13:53

Bütçe görüşmelerinde 2020 TÜBİTAK Bütçesi hakkında CHP grubu adına söz alan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Atatürk’ün Nutuk’ta 1919 Türkiye’sinin genel durumunu anlattığını belirtTİ.

AKP’nin TÜBİTAK kanunun da 5 kez değişlik yaparak TÜBİTAK’ı FETÖ’nün üssü haline getirdiğindi ifade eden Arık, şunları söyledi:

“TÜBİTAK çağın gerekleri ve dünyanın gidişatı göz önüne alındığında, esasında ülkemizin göz bebeği olması gereken bir kurum. Peki, gaflet uykusundaki AKP iktidarları ne yaptı? Tam 5 kez TÜBİTAK'ın kanununu değiştirerek TÜBİTAK'ı FETÖ'nün emrine verdi. TÜBİTAK gibi, bilim üssü olması gereken bir kurum FETÖ üssü hâline getirildi. Gerektiğinde, hükûmete danışmanlık yapması için kurulan bir kurum artık FETÖ'ye danışmanlık yapıyordu. Çünkü mevcut Hükûmetin danışmanı da akıl hocası da ne acıdır ki ülkemizi elimizden almaya kalkan FETÖ'ydü.TUBİTAK sadece FETÖ'ye para aktarmakla kalmadı, aynı zamanda Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarında da baş aktör olarak rol aldı. Biz, dün, bu kurumları FETÖ'ye teslim etmeyin, gün gelecek ülkeyi de sizi de satacak derken boşuna konuşmadığımız gibi bugün yargıyı siyasallaştırmayın, liyakati ayaklar altına almayın, millî eğitimi yozlaştırmayın derken de boşuna konuşmuyoruz.Göreceksiniz ki bu yaptıklarınızın bedelini maalesef millet olarak hep birlikte ödeyeceğiz. Eğer ki dünyaya önderlik etmek istiyorsak, eğer ki gelişmek, kalkınmak, büyük devlet olmak istiyorsak bunu ‘Ey Trump’, ‘Ey Merkel’, ‘Ey İsrail’ ifadeleriyle başlayan sahte kabadayı cümleleri kurarak gerçekleştiremeyiz. Eğer ki büyük devlet olmak istiyorsak ülkemizin, medyamızın, iktidarımızın ana gündeminin yapay zekâ, teknoloji ve bilim olması gerekiyor. Önce bilime inanmanız gerekiyor, bilimden, okuyandan korkmamanız gerekiyor, atadığınız rektörün ‘Ben, okumamış cahilin ferasetine daha çok güveniyorum.’ dememesi gerekiyor.Türkiye'de şu anda görev alan 71 rektörün aldığı atıf sayısı sıfır. Atıf demek, bir bilim insanının araştırmalarının dünyada başka bilim adamları tarafından kullanılıp referans gösterilmesi demek.'

(Haber: Samed Aydın SUN)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.