SP İl başkanı Nuri Ürkündaş: Bu Süreçte kimse mağduriyet yaşamamalı

Tüm Dünyada gittikçe artan covid-19 virüsü ile ilgili  açıklama yapan Saadet Partisi il Başkanı Nuri Ürkündaş,  kritik süreçten geçilirken, herkesin  alınan önlemlere, uyarılara uymasını, görevlilere yardımcı olmasını istedi.

SP İl başkanı Nuri Ürkündaş: Bu Süreçte kimse mağduriyet yaşamamalı
27 Mart 2020 Cuma 14:38

Bu mücadelede fedakarca görev yapan başta sağlık çalışanları olmak üzere bütün kamu çalışanlarına teşekkür eden Ürkündaş şunları söyledi.

“Hayata geçirilecek ekonomik önlemler, işsizler ordusunun artmamasına, fabrikaların kapanmamasına, evinde oturmak zorunda kalan esnaf ve sanatkârların uğradıkları zararların telafisine yönelik olmalıdır. Bu dönem, devlete olan güveni pekiştirme dönemidir. Devlet ile vatandaş arasındaki bağı güçlendirme dönemidir. Bu nedenle desteklerde azami derecede hassas ve etkili olmalıyız .Yaşanan salgın nedeniyle ortaya çıkan durumun ekonomik etkileri ile mücadele kapsamında görevimiz. İnsanımızı sağ salim bu beladan umutlu yarınlara çıkarmak, İşsiz sayısını artırmamak, İşsiz kalanları aşsız bırakmamak,

Çiftçiyi, imalatçıyı, üreteni, hizmet sunanı desteklemek olmalıdır. Çok açık olarak görülmektedir ki; olağanüstü bir dönemden geçiyoruz ve olağanüstü tedbirlere ihtiyaç vardır. Zaman doğru teşhis, doğru tedavi zamanıdır.”

Bir çok ülkede milli gelirin %10’unun üzerinde teşvik ve yardımlar açıklanmışken, Türkiye’de büyük bölümü vergi ertelemesi ve dolaylı desteklerden oluşan 100 milyar TL'lik yardım desteği, milli gelirin ancak % 2’sidir. Üzülerek ifade edeyim ki, açıklanan tedbirler ne yazık ki; 'Evde Kal Ama Aç Kal' şeklinde özetlenebilir.

Şu ana kadar açıklanan tedbirleri ve destek paketlerini gerekli görüyor, Saadet partisi olarak  destekliyoruz; fakat yeterli bulmadığımızı da ifade ediyorum, dedi.

İl başkanı Ürkündaş; Bu Süreçte Kimse Mağduriyet Yaşamamalı; Her aileye nakdi Yardım Yapılmalıdır. Tarım Bir Milli Güvenlik Meselesidir; Tarıma gerekli destek verilmelidir. Çiftçilerimizin kredi borç ödemeleri ertelenmeli, kredi vadeleri makul düzeye yükseltilmeli ve faizsiz şekilde yeniden yapılandırılmalıdır. İnsanların evinde kalmasının ısrarla tavsiye edildiği bu dönemde, vatandaşlarımızın su , elektrik, doğalgaz, internet ve telefonları asla kesilmemeli; fatura, kredi ve kredi kartı borçları faizsiz olarak ötelenmelidir. Bu süreçte Doğalgaz, Su, Elektrik ve İletişim hizmetlerinde vergiler sıfırlanmalıdır. Sağlık çalışanlarımız kendi hayatlarını tehlikeye atarak bu mücadeleyi verirken onların sağlığı için tedbir almamak onlara karşı yapılacak en önemli hata olur, sağlık personelinin gerekli ihtiyaç malzemeleri noksansız karşılanmalıdır.. Sokakta simit satarak evini geçindirmeye çalışan insanımızdan, yanında binlerce kişi çalıştıran işverene, Ücretli öğretmenlerimizden, KYK borcunu düşünen gencimize, Sokakta seyyar satıcılık yapan insanımızdan, kepenk kapatan esnafımıza, Çöplerimizi toplayan temizlik işçilerimizden, kağıt toplayıcı insanlarımıza, Bu süreçte görev almayı bekleyen KHK' lılar dan, cezaevinde yatan mahkumlara Kirasını nasıl ödeyeceğini düşünen ailelerden, sadece kira geliriyle geçinenlere, Zaten uzun süredir işsiz olanlardan ve bu süreçte işsiz kalanlardan, salgına rağmen çalışmak zorunda olan işçilerimize, hiçbir insanımızın ve hiçbir canlının bu süreçte mağdur edilmemesi, unutulmaması, aç ve açıkta kalmaması için elimizden gelen gayreti hep birlikte göstermeliyiz diyen Ürkündaş açıklamasını şu sözleriyle tamamladı. Devir; derdi bölüşerek azaltma, geliri bölüşerek çoğaltma devridir. .Bugüne kadar nice badireleri birlikte aştık. Birlikte ağladık, birlikte güldük. İnanıyoruz ki; bu zor günleri de hep birlikte aşacağız .Karamsarlık yok; umut var dedi. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.