Özhaseki, hızlı tren ile ilgili konuştu

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki katıldığı bir televizyon programında Kayseri adına devam eden bazı projeler hakkında bilgi verdi. Özhaseki en çok merak edilen projelerin başında gelen hızlı tren konusu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde; “Proje bitti. Dış kredi arayışı sürüyor. Bakanımızdan gelecek müjdeyi bekliyoruz” dedi.

Özhaseki, hızlı tren ile ilgili konuştu
09 Ağustos 2020 Pazar 15:49

Mehmet Özhaseki hafta sonunda Kayseri’ye geldi. “Yazın her hafta geliyorum. Kışın 15-20 günde bir gelebiliyorum. Ama bizim günlüğümüz içerisinde Kayseri özel bir yer alıyor” diyen Özhaseki; “Ben Kayseri milletvekiliyim. Borcumu buraya karşı ödeyeceğim. Elbette Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ediyorum ama bir tarafta da Kayseri’de de seçmenlerimiz var. Burası memleketim. Her şeyi ile birebir takip ediyorum” şeklinde konuştu.

Kayseri’ye yapılacak olan önemli projeler ile ilgili son durum hakkında konuşan Özhaseki şunları kaydetti:

“Millet Bahçesi’nin ihalesi yapılmıştı. Karar verilme aşamasındaydı. Zannedersem iki-üç gün önce karar verdiler.  Müteahhit firma beli oldu. Gelip hazırlığına başlayacak. Nihayetinde benim 20 yıllık bir sevdam idi. Melikgazi Belediye başkanı iken ‘Fabrikanızı gelin Erkilet’e taşıyın, modern tesisler yapalım. Burayı da bana bırakın. Burayı büyük bir park yapalım. ‘ diyerek dilekçe vermiş birisiyim. Bir başka konu Havaalanı meselesi. Ulaştırma bakanımız ile kaç kere konuştuğumuzu hatırlamıyorum. Ayasofya Cami’nin açılışına uçak ile beraber gittik bakanımız ile. Gidene kadar Kayseri’yi konuştuk kendisiyle. Önümüzdeki 1 ay da ihale yapılacağını, havaalanın genişletileceğini, her hangi bir sorunun olmadığını söyledi. Bir önceki Ulaştırma Bakanımız Ahmet beyi getirmiştim. ‘Bak bu kadar emek var Kayseri’de raylı sistemde. Siz de lütfen Belsin, Terminal, Şehir Hastanesi, Nuh Naci Yazgan bölümünün raylı sistemini yapın’ diye rica etmiştim. O da beni kırmadı. Onun da ihalesi yapıldı çok şükür. Onlarda başlıyor işe. Bir başka sevdamız da hızlı tren meselemiz. Bu konuda da daha önce birkaç izah ettik. Proje bitti. Dış kredi arayışı sürüyor. Bakanımızın yeni bir kredi görüşmesi yaptığını ve olumlu sonuçlanırsa bunun müjdesini vereceğini söyledi. İnşallah o müjdeyi bekliyoruz. Kredi bulunduğunda onun da ihalesi yapılacaktır. Bakacak olursak Kayseri’den Ankara 300 kilometrelik bir mesafe. Yarısı yapıldı zaten. Diğer yarısı yapılacak. O da 2-3 yıl içeresinde biter. Bizde bu rüyamıza kavuşmuş oluruz inşallah. Kayseri’nin neresinde ne sorun varsa takip ediyoruz.”

(Haber: Davut GÜLEÇ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.