Arık ve Özer Veteriner Hekimler odasını ziyaret etti, Çiftçilerin sesi oldu

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ümit Özer ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Veteriner Hekimler Odası’nı ziyaret ederek, pandemi süreciyle ilgili Oda Başkanı Akgün Ergün’den bilgi aldılar. Sağlıkta şiddet yasasının önemli bir adım olduğunu belirten CHP’liler, yasanın sağlık alanının önemli bir bileşeni olan veteriner hekimleri kapsamamasının bir yanlış olduğunu belirterek, veteriner hekimlerin de yasa kapsamında değerlendirilmesi için çaba göstereceklerini ifade etti.

Arık ve Özer Veteriner Hekimler odasını ziyaret etti, Çiftçilerin sesi oldu
29 Mayıs 2020 Cuma 13:20

CHP İl Başkanı Ümit Özer ve CHP Milletvekili Çetin Arık, pandemi sürecinde yaşananları ve sonrasındaki beklentileri yerinde tespit etmek için başlattıkları ziyaret Veteriner Hekimler Odası ziyareti ile devam etti. Kendisi de veteriner hekim olan CHP Kocasinan İlçe Başkanı Erkan Karabulut ve CHP il Yöneticisi Meral Kahraman’ın da katıldığı ziyarette Veteriner Hekimler Odası Kayseri Şube Başkanı Akgün Ergün, kurban bayramında pandemiyle ilgili nasıl tedbirlerin alınacağının kamuoyuna bir an önce açıklanması gerektiğini belirtti. Hem besicilerin hem de kurban kesecek vatandaşların buna göre hazırlık yapmaları gerektiğini ifade eden Akgün, özellikle şehir merkezinde sıkıntı yaşanmaması için kurban satış ve kesim yerlerinin bir an önce belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. CHP İl Başkanı Ümit Özer de pandemi sürecinde toplumun tüm kesimleriyle diyalog halinde olduklarını ve sorunun çözümü için gayret gösterdiklerini belirtti. Pandemi kurullarında veteriner hekimlerin de olması gerektiğini söyleyen Özer, kurulun daha geniş katılımlı olmasının toplumun tüm kesimlerinin temsil edilmesinin alınacak tedbirler ve elde edilecek sonuç açısından da başarılı getireceğini ifade etti. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da pandemi süreciyle birlikte sağlıkta şiddet yasasının yeniden gündeme geldiğini ve apar topar meclisten geçirildiğini belirterek, “Biz yıllardır bu yasanın gündeme gelmesini istiyorduk. Pandemi süreciyle birlikte apar topar meclisin gündemine geldi ama komisyondan görüşülmedi, mecliste üzerinde çok fazla konuşulmadı. Bu nedenle bazı eksiklikler var. Örneğin sağlığın önemli bileşenlerinden biri olan veteriner hekimlerimiz sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınmaması büyük bir eksiklik. Biz bu eksikliğin giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunduk, bundan sonra da bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

AKP İKTİDARI; ÇİFTÇİLERİN YAZINI, KIŞA ÇEVİRMİŞTİR…

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen Koronavirüs (COVİD-19) salgın hastalığının getirmiş olduğu ekonomik buhran, ülkemizde en çok orta ve dar gelirliyi etkilemiş, zengin daha zengin, orta ve dar gelirliler daha da fakir hale gelmiştir.

Salgın hastalık, ekonomik anlamda birçok mesleği de etkilemiş, birçok mesleği bitirme noktasına getirmiştir.

En çok etkilenen meslek gruplarından birisi de çiftçilerdir.

Toprakla uğraşan, topraktan verim alan, üreten, ülke ekonomisine ciddi katkılar sunan ancak hiçbir zaman gerekli ilgi ve desteği mevcut iktidardan göremeyen, gereği gibi desteklenmeyen çiftçilerimiz, salgın sürecinde üretemez, ekemez duruma, bırakın üretmeyi, kendi geçimini, kendi karnını zor doyurur hale gelmiş, birçok çiftçi bankalardan aldığı kredilerle günü kurtarmaya çalışırken birçok çiftçi de icralarla, hacizlerle uğraşır olmuştur.

Yıllardır Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’nun uyarılarını, çözüm önerilerini dikkate almayan mevcut AKP iktidarı, mevcut yasal haklarını dahi kullandırmayarak açıkça çiftçilerimizi kaderine terk etmiştir.

25.04.2006 tarihli, 5488 sayılı Tarım Kanunu’nun “Tarımsal desteklemelerin finansmanı” başlıklı 21. Maddesi; “Tarımsal destekleme programlarının finansmanı, bütçe kaynaklarından ve dış kaynaklardan sağlanır. Bütçeden ayrılacak kaynak, gayrisafi millî hasılanın yüzde birinden az olamaz.” Hükmünü amirdir.

AKP iktidarı, çiftçinin ana sütü gibi helal olan ve yasada açıkça düzenlenmiş bu hakkını yasanın çıktığı tarihten bu yana hiçbir şekilde çiftçiye kullandırmamış, yıllardır bütçede çiftçilere sağlanması gereken bu bütçe ayrılmayarak çiftçilerimiz mağdur edilmiştir.

Çiftçilerimiz, mevcut iktidardan yıllardır alacaklıdır, görülen o ki alacaklı olmaya da devam edecektir.

Çiftçi bu şekilde yaşam mücadelesi verirken en son ilimizin başta Tomarza ve Akkışla ilçeleri ve çevresinde “soğuk (don)” olayı görülmüş ekili ve dikili alanların % 80’i zarar görmüştür. Yöredeki çoğu çiftçinin görmüş oldukları zarar nedeniyle, zararlarını karşılayacak sigortaları yoktur. Sigortası olanların da süregelen tecrübeyle sabit olduğu üzere sigortadan zararlarını karşılayamadıkları, sürekli olarak bahane bulunarak ödeme yapılmadığı yine çiftçilerden öğrenilmiştir.

Başta Tomarza, Akkışla ve yöresindeki çiftçilere en kısa zamanda sahip çıkılmalı, çiftçilerin mağduriyetleri giderilmeli, yeniden ekim yapmak mecburiyetinde olan çiftçilerimiz desteklenmelidir. Bunun için yetkilileri göreve çağırıyoruz.

Daha önce de kullandırılmayan yasal haklarının kullandırılması, süreçten en az hasarla çıkılması adına çiftçilerin tüm borçlarının silinmesi için 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nde parlamento ve mevcut iktidar göreve çağrılmasına rağmen uyarılar dikkate alınmamıştır.

Çiftçiler için hasat ve bolluk zamanı olan/olması gereken yaz, AKP iktidarı tarafından yıllardır kışa çevrilmiştir. Çevrilmeye de devam etmektedir.

Çiftçilerin gerçek ve süresi hiç bitmeyecek sigortası; Cumhuriyet Halk Partisi’dir, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çiftçilerimiz gerçek değerlerini elde edecek, üreten halk ürettiğinin karşılığını, yasal haklarını sonuna kadar alacaktır.

Tomarza, Akkışla ve yöresindeki halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Cumhuriyet Halk Partisi olarak çiftçilerimizin yanında olduğumuzu, sorunlarını dinmeyecek sesimizle durmadan dile getireceğimizi tüm Kayseri kamuoyuna bildiriyoruz (Haber: Canan Bayram)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.