ÖZER: ÜRETİCİLERİMİZİN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Yahyali ilçesinde incelemelerde bulundu. Avlaağa, Çavdaruşağı ve Buhariye mahallelerini ziyaret ederek, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla buluştu. Zirai don nedeniyle çiftçilerin zarar gördüğünü belirten Özer, “Zaten zor durumda olan üreticilerimiz zirai don nedeniyle bir kez daha mağdur oldu. Türkiye’nin sorunlarının çözümü üretimdir. Türkiye’nin üretimden kopmaması için üreticilerimizin mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor” diye konuştu. 

ÖZER: ÜRETİCİLERİMİZİN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ
09 Haziran 2020 Salı 13:01

Başkan Ümit Özer, mahalle muhtarlarıyla buluşmaya devam ediyor. Özer son olarak Yahyalı’nın Avlağa, Çavdaruşağı ve Buhariye Mahallelerini ziyaret etti. İl başkan yardimcisi Adil Demir ve Yahyalı İlçe Başkanı Mehmet Acarbaş ile mahalleleri ziyaret eden Özer, vatandaşların taleplerini dinledi. Zirai don nedeniyle başta elma olmak üzere bir çok ürünün zarar gördüğünü belirten Yahyalılar, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Vatandaşların sorunlarının farkında olduklarını ve çözümü için tüm gayretlerini gösterdiklerini belirten Özer, “Kayseri’nin merkezi ile ilçeleri arasında ciddi bir gelişmişlik farkı var. Eğer bu farkı kapatamazsak ilçelerimizde, yasa ile mahalle olan köylerimizde kimse kalmayacak. İlçelerimizin kalkınması için başta tarım ve hayvancılık konusu olmak üzere farklı teşvikler
uygulanması gerekiyor. Ürettiği ürün girdi maliyetlerini karşılayamayan üreticilerimiz hızla üretimden uzaklaşıyor. Zaten zor durumda olan üreticilerimiz zirai don nedeniyle bir kez daha mağdur oldu. Türkiye’nin sorunlarının çözümü üretimdir. Türkiye’nin üretimden kopmaması için üreticilerimizin mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor” diye konuştu.

(Haber: Canan BAYRAM)
 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.