Özer: Demokrasi Şehitlerini özlemle anıyoruz

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, emeği sömürülen, geleceği çalınan geniş kitlelerin aydınlanmasının her devirde karanlıktan beslenenler tarafından engellendiğini belirterek, devrim ve demokrasi Şehitlerini bu konuda özlemle andıklarını açıkladı.

Özer: Demokrasi Şehitlerini özlemle anıyoruz
24 Ocak 2020 Cuma 16:38

Ümit Özer yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Emeği sömürülen, geleceği çalınan geniş kitlelerin aydınlanması her devirde karanlıktan beslenenler tarafından engellenmiştir. Bu engellerin karşısında ise gerçek aydınlar gerçek yurtseverler Büyük Usta Nazım Hikmet’in “Sen yanmasan, ben yanmasam, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa” sözündeki gibi aydınlanma ışığını topluma aktarmak isteyen güzel insanlar, toplumu karanlıktan kurtarmak için kendilerini “yanmıştır”.  Tıpkı Çetin Emeç gibi, tıpkı Bahriye Üçok gibi, tıpkı Abdi İpekçi gibi, tıpkı Gaffar Okan gibi, tıpkı Mustafa Kulkuloğlu gibi, tıpkı Hayrettin İstanbullu gibi, tıpkı Ömer Yılmaz gibi…

Tıpkı "İmam-hatip liselerini bitirenler neden ilahiyat fakülteleri ve İslam enstitülerine gitmiyorlar da ille de kaymakam, vali, savcı, yargıç ve subay olmak istiyorlar? Bu uzun vadeli eğitim ve bürokratik yerleşim projesini kimler planlıyor? " diye soran ve "Cemaatlere, tarikatlara giren çocuklar 30 sene sonra general olacaklar cumhuriyete karşı ayaklanacaklar" diyerek yaşadığımız tehlikeye yıllar öncesinden işaret eden Uğur Mumcu gibi… Gün yas tutma günü değil, karanlığa karşı durma günüdür. Tüm devrim ve demokrasi şehitlerini özlemle anıyorum.”


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.