Kırsala Yapılan Hizmetler Öne Çıktı

Talas İlçe Belediyesi’nde Yılın İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti. Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın Başkanlığında Gerçekleşen Toplantıda 21 Madde Görüşülerek Karara Bağlandı. Kırsal Mahalle Muhtarlarının Da İzleyici Olarak Bulunduğu Meclis Görüşmelerinde Başkan Yalçın’ın Çiftçilere Yönelik Başlattığı Çalışmalar Öne Çıktı

Kırsala Yapılan Hizmetler Öne Çıktı
07 Ocak 2020 Salı 15:02

Meclis Açılışında Konuşan Başkan Yalçın, Meclis Üyelerine 2019’daki Çalışmalara Katılımları Ve Desteklerinden Dolayı Teşekkür Ederek “Yeni Yılın İlk Meclisinin Talas’ımıza Ve İnsanımıza Hayırlı Olmasını Diliyorum. 2019 Yılı İçerisindeki Çalışmalarda Gösterdikleri Uyum Ve Desteklerinden Dolayı Teşekkür Ediyorum.” Dedi.

Çeşitli İmar Plan Tadilatına Dair Gündem Maddelerinin Yanı Sıra Kırsal Mahallelerde Yaşayan Vatandaşları Yakından İlgilendiren Konuların Da Görüşüldüğü Meclis Toplantısında Anıza Ekim Makinası öne çıktı.

Bu Konuyla İlgili Gündem Maddesi Hakkında Söz Alan İyi Partili Meclis Üyesi Mustafa Çalıksoy, Yapılan Çalışmaların Tarıma Yaptığı Katkıya Dikkat Çekerek Şunları Söyledi: “Sayın Başkan, İlçemize Kazandırmış Olduğunuz Koyun Yıkama Makinesi, Küçükbaş Yetiştiricisi Çiftçilerimiz İçin Hiç Kuşkusuz Faydası Olacaktır. Yine Bunun Yanında Ülkemizde Pek Yaygın Olmayan Ama Hiç Kuşkusuz Üreticimize Katkısı Olan Üretim Maliyetini Düşüren Anıza Ekim Makinesini İlçemize Kazandırmış Olmanızdan Dolayı Teşekkür Ediyorum.”

Bu Çalışmaların Kayseri İçin Örnek Teşkil Ettiğini İfade Eden Çalıksoy, “Çiftçimiz Bunu En İyi Şekilde Değerlendirecektir. Bu Örnek Davranışınız Şehrimizin Diğer İlçelerine De Örnek Olacaktır. Sayın Başkan, Çiftçimize Ve Üreticimize Olan Bu Katkılarınızı Takdirle Karşılıyoruz” Dedi.  

Meclis Oturumunda Anıza Ekim Makinesi Hakkında Söz Alan Alaybeyli Mahalle Muhtarı Ender Şahin, Makinenin Talaslı Çiftçilerin Ürün Yetişmesi Konusunda Büyük Katkı Sağladığına Vurgu Yaparak, “Gerçekten Güzel Olduğunu Düşünüyorum. Talepler Olmaya Başladı. Daha Da Artacağına İnanıyoruz. Başkan Mustafa Yalçın’a Her Zaman Çiftçinin Yanında Olduğu İçin Ve Çiftçiler İçin Yaptığı Projeler İçin Teşekkür Ederiz.” Dedi.

Talas Belediyesi Ve DSİ 12. Bölge Müdürlüğü İle Birlikte Talas’ın Kırsal Mahallerinde Başlatılan Gölet Ve Kanal Temizliği İle İlgili Söz Alan Ardıç Mahalle Muhtarı Alper Solak Da “Dere Yataklarımız Ve Göletlerimiz Temizlendi Söz Konusu Çalışma Güzel Bir Çalışma Oldu Teşekkür Ederiz. Yamaçlı, Sosun, Kepez Ve Ardıç Mahallelerimizde Çalışmalar Yapıldı. Bu Sebepten Tekrar Teşekkür Ediyorum.” Şeklinde Konuştu.

Talas Belediye Meclisi Yapılan Görüşmelerin Ardından 3 Şubat 2020 Pazartesi Günü Saat 16.00’da Toplanmak Üzere Dağıldı.

(Haber: Samed Aydın Sun)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.