Kazım Yücel: ‘Sosyal alanın otele dönüştürülmesine tepkimiz yerinde’

Kazım Yücel: ‘Sosyal alanın otele dönüştürülmesine tepkimiz yerinde’
29 Nisan 2020 Çarşamba 13:27

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi grup başkan vekili Kazım Yücel; 13.01.2020 tarihinde yapılan meclisin 4. maddesinde gündeme gelen, Pervane mahallesi 10637 ada 12 parselde  Büyükşehir belediyesine ait sosyal alanın halkın elinden alınıp, otele dönüştürülme neden sert tepki gösterdiğini ve bugün bu tepkinin ne kadar yerinde olduğuna dikkat çekti.

Kazım Yücel, öncelikle belediye sosyal alanlarının halkının ihtiyacın cevap verecek yerler olduğu ve bu alanın yapılaşmayı tamamlaması da göz önüne alındığında, daha da fazla sosyal alana ihtiyaç olduğunu tekrarladı, şunları söyledi.

“Yakut mahallesinde, sakinlerin okul ihtiyacı giderilmemiş bu alanın sosyal alandan çıkarılacaksa ve oy birliği de istiyorsanız bir şartla olur demiştik. Ve okula dönüştürme şartı öne sürmüştük. Aksi halde bu sosyal alanı otel alanına dönüştürülmesine izin vermeyiz demiştik. Yine bu anlamda Kayseri sahip çıktığımız kamu oyuna duyurmak isteriz ki, meclis kararları meclis toplantısından sonra askı ilanına çıkarılır ve 1 ay süre ile kamu oyuna ilan edilir. Lakin 4 ay olmasına rağmen askı ilanına çıkılmamış olması, şunu gösteriyor ki, İYİ Parti grubu olarak, yine Kayseri’nin sosyal alanına sahip çıkılmış. ve belediye yapamayacağı meclis gündeminde dile getirilmiş, ve bugun İYİ Partinin itirazları ne kadar yerinde olduğu görülmüştür.” (Haber: Canan Bayram)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.