Kazım Yücel'den garibana villa, sosyal mesafeli konutlar ve sağlıklı yaşam önerisi

Kazım Yücel'den garibana villa, sosyal mesafeli konutlar ve sağlıklı yaşam önerisi
26 Mayıs 2020 Salı 13:27

İYİ Parti  Kayseri Büyükşehir belediyesi grup başkan vekili Kazım Yücel, yeni bir projesinin daha hayata geçirilmesi için öneride bulundu.  'Garibana villa, sosyal mesafeli konutlar ve sağlıklı yaşam' diyen Yücel, bu konuda şunları söyledi. 

Son dönemde yaşadığımız covid-19 hastalığı ve buna bağlı sosyal mesafe, sokağa çıkma yasağı ve evde Karantina hususları bize çok önemli bazı hususları hatırlatmıştır .

Özellikle" yeni normal" olarak tanımlanan sosyal mesafe ve maske kullanımı ve arkasından gelecek diğer tedbirler Aslında toplu yaşam alanları olan apartmanlarda kullanılan ortak alanların, asansörlerin ,toplantı salonlarının ve iç içe aile yaşamlarının ne kadar büyük bir riski de beraberinde getirdiğini göstermektedir.


Sizden 30 saniye önce asansöre binmiş birisinin maske ile de olsa nefesini almak durumunda kalıyorsunuz.
Sizden 3 dakika önce binaya girmiş komşunuzun kullandığı kapı kolonu ve şifreyi kullanmak zorundasınız ve daha birçok mahsur .

Aslında yatay mimari gereksinimlerinin ne kadar önemli olduğunu, Hatta yatay mimari den daha öte, müstakil yaşam alanlarının, bireysel konut alanlarının ne kadar vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu göstermektedir .

Bir önceki belediye seçim döneminde proje olarak ortaya koyduğumuz ve herkese müstakil yaşam alanı olarak tanımladığımız projemizin ne kadar isabetli ve ne kadar stratejik ,sağlıklı ve önemli olduğu bugün daha iyi anlaşılmaktadır.

Bu sebeple atıl kalan ve tarıma elverişli olmayan milyonlarca metrekare hazine arazileri Bu amaçla kullanılabilinir.

Şehrin hemen bitişiğinde çok rahat altyapı götürülebilecek mesafede ,her türlü sosyal donatı Eğitim ve Sağlık alanları düşünülerek oluşturulacak ve herkesin müstakil bir ev, bahçe ve yaşam alanını oluşturacak Bu proje, bölgemiz ve yaygınlaştırılarak ülkemiz için olmazsa olmaz bir proje niteliğindedir.

Sosyal mesafeleri apartmanlarda korumanız mümkün değildir .

İnsanlardan uzak durursanız bile ortak kullanım alanlarındaki temas edilen alanlardan uzak durmanız oldukça zor. bu sebeple belediyelerimizi başkanlarımızı yerel yöneticileri ve bu konuda Sorumluluk sahibi olan herkesin bu projenin paydaşı olmaya davet ediyorum.

Lütfen hazine arazilerinin arsaya çevirip ihale ile satmaktan vaz geçin. tarıma elverişsiz merkeze yakın milyonlarca metrekare araziyi halkımızın orta ve dar gelirli kesimin kullanımını açın.

Nasıl ki Devletimiz tarıma elverişli hazine arazilerini üreticilerin emrine verdi ,lütfen siz de bu taşlık ve tarıma elverişli olmayan arazileri halkımızın emrine sunarak ,Hem bu dönemde ve gelecekteki daha sağlıklı bir yaşam alanı oluşturalım ,hem de bu Atıl arazileri vatandaşın ekmesinne, dikmesine, ağaçlandırmasına imkan vererek ülkemize kazandıralım.

"Sosyal mesafeli konutlar, sağlıklı yarınlar" olarak tabir ettiğimiz ve çok önemsediğimiz bu projeyi halkımızın bilgisine ve yerel yöneticilerin istifadesine sunuyoruz (Haber: Davut Güleç)
 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.