“Kayseri’nin iklim değişikliğine ihtiyacı var”

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Prof. Dr. Metin Ergun bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye geldi. Tatlıoğlu il başkanlığında yaptığı açıklamasında Kayseri ekonomisinin daha güçlü hale kavuşabilmesi için iklim değişikline ihtiyacı olduğunu söyledi.

“Kayseri’nin iklim değişikliğine ihtiyacı var”
15 Kasım 2019 Cuma 14:47

Tatlıoğlu ve Ergun, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, İl Başkanı Süleyman Bozkurt ile birlikte il binasında partililer ile buluştu; basın açıklaması yaptı.

Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu buradaki açıklamasında mevcut iktidarın özellikle ekonomide sınıfta kaldığını iddia ederek, “Bırakın ekonomide kalkınmayı, yerimizden bile kalkamadık” dedi.

Gelinen noktada, 2019’un kayıp bir yıl olarak geçtiğini belirten Tatlıoğlu; Türk Ekonomisi, konjonktürel bir dalgalanmanın etkisinde değil aksine derin bir yapısal tıkanma içerisinde.  2019 bütçesinin üzerine inşa edildiği yüzde 2,3’lük büyüme hedefi, yüzde 0,2-0,5 seviyesinde kaldı., 80 milyar TL olarak hedeflenen açığın, Merkez Bankası ihtiyat akçesi dikkate alındığında 165 Milyar TL seviyesine çıktı” şeklinde konuştu.

Kayseri’de ve ülke genelinde iklim değişikliğine ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Tatlıoğlu, “Kayseri daha önceleri dış ticaret fazlalığı veren bir yerdi. Ama son zamanlarda zayıflamış hatta 2017’de eksiye düşmüştü. Eğer bir şehir dış ticaret fazlası veriyorsa, yani sizin satışınız, üretiminiz o ülkeye katma değer katıyorsa bunu sürdürmek için o  şehre yatırım yapmanız lazım. O şehri kolay ulaşılır, kolay iş yapılır bir hela sokmanız lazım. Bu anlamda Türkiye’nin nasıl ki yeni bir iklim değişikliğine ihtiyacı varsa Kayseri’nin de var. Konya’da Gaziantep’te gelişim var. Çok güzel. Ama gönül ister ki Kayseri bunların gerisinde kalmasın. O daha önceki konumunu sürdürerek devam etsin.

İl Başkanı Süleyman Bozkurt ise Ülkenin suni gündemlerle meşgul edilmeye çalışıldığını iddia ederek şunları söyledi:

“Tabi ki bu karşılık bulmuyor. Biz İyi Parti ailesi olarak gerçek gündemleri ortaya koymak istiyoruz. Gerçek gündem nedir? Tabi ki en başta üretim, kalkınma ve işsizliktir.  Bunların konuşulması ve bunlara çözüm üretilmesini bekliyoruz. Bizim bu sorunlara çözüm üretebilecek nitelikli ekibimiz var. Bizler sadece bir tepki ve ayrışma sonucu doğmuş bir parti değiliz. Türkiye’nin geleceğine dair büyük projeleri olan bir partiyiz. Ama geçtiğimiz dönemlerdeki suni projeler bizim bu projeleri aktarmamıza müsaade etmedi. Kaliteli bir üretim yapan bir ülke olmak için elimizi her zaman taşın altına koymaya çalıştık, bundan sonra da öyle olacak.”

(Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.