‘Kayserimizin beklediği muhalefet olacağım’

Yarın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tiyatro salonunda yapılacak il kongresinde aday olan avukat Mustafa Aslan; demokratik olmayan katılımcı olmayan yöntemlerle idare etmeye çalışmanın partiyi yıprattığına dikkat çekerek ‘göreve gelmem halinde herşeyin ortak akıl ile tüm ilçe başkanlarımız ile yürütüleceği kişiye göre değil, ülke menfaatinin esas alındığı bir yönetim şeklini hayata geçirmek için seferber edeceğim. Partimizi millet vekilliği yarışına kurban etmemek için Kayseri politikası ve muhalefeti yapmak için adayım’ dedi.

‘Kayserimizin beklediği muhalefet olacağım’
07 Şubat 2020 Cuma 14:30

Kişiye dayalı parti düzenlemeye çalışmanın sancıların ve olumsuzlukların nedeni olduğunu tekrarlayan avukat Mustafa Aslan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokratik yapısı ile ‘Türkiye’nin güler yüzü’ olarak açıkladı.  İl başkanlığının ortak aklın seslendirildiği görevlerden biri olduğuna dikkat çeken Aslan, bu makamın kişilere hizmet yeri değil partiye hizmet yeri olarak belirterek şunları söyledi.

“İl başkanlığı keyfi uygulamaları kabul etmez. Parti kaynakları örgütle beraber bölüşülür ve üretilir. keyfi harcamaları örgüt kabul etmez. il başkanlığının bütçesini ve faaliyet raporu ile hesap durumunu merakla bekliyorum. Göreve gelmem halinde herşeyin ortak akıl ile tüm ilçe başkanlarımız ile yürütüleceği kişiye göre değil ülke menfaatinin esas alındığı bir yönetim şeklini hayata geçirmek için seferber edeceğim. Partimizi millet vekilliği yarışına kurban etmemek, Kayseri politikası ve muhalefeti yapmak için adayım. Partimizin potansiyeline göre bir başarıdan bahsetmek mümkün değildir. Yerel seçim sonuçlarının bir başarı gibi gösterilmesi abestir. Yerel seçim ilçelerimizde derin yaralar açmıştır. İl başkanının kuryelik yaptığı listelerin dayatılması ile seçim menfaat savaşına dönmüştür. Partisine saygılı, partilisine saygılı bir yönetim Kayseri de en büyük eksiklik ve sorunların başarısızlıkların nedenidir. Çözümü son derece kolay olan bu yaraların kapanması partimizin yılgınlar, küskünler, kavgalar partisi olmasına neden olmayacağım. Ülkemizin Kayserimizin menfaati buradadır. Çözüm ellerimizde çözüm tüzüğe ve insani nezakete, ortak akla göre hareket etmekte örgüte dayanmayan yönetim kurullarını tanımayan idare tarzına son vermektedir. Kayserimizin beklediği muhalefet olma ve Partimizin iktidar olacağı günlerin ancak hep beraber olacağımız bir parti anlayışına bağlı olduğuna yürekten inanıyor ve partilimizin 9 Şubat'ta buna fırsat vermesini diliyorum.”

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.