Ersoy’dan Kayseri için TBMM’ye teklif

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Türkiye Büyük Milet Meclisi Başkanlığı'na "Kayseri’nin ilçelerinin bazı sorunlarının araştırılarak alınacak önlemlerin belirlenmesi" amacıyla Meclis Araştırması açılmasını teklif etti.

Ersoy’dan Kayseri için TBMM’ye teklif
05 Şubat 2020 Çarşamba 14:03

Baki Ersoy, gerekçeli teklifinde şu ifadelere yer verdi:

“Erciyes Dağı ve kayak merkezlerine en yakın yerleşim yeri Develi ilçesidir. Buna rağmen ilçede bölgeye gelen turistlerin konaklayacağı herhangi bir turizm tesisi bulunmamaktadır. ilçeye yapılacak olan otel yatırımları bölgenin istihdamı açısından oldukça faydalı olacaktır. Develi İlçesi'nin bir diğer önemli sorunu ise Başköy-Develi yoludur. Bu yolun tek şeritli olması ve yoğun talep karşısında yetersiz kalması her yıl birçok can ve mal kaybına sebep olan trafik kazalarına yol açmaktadır. İlçe ulaşımının iyileştirilmesi elzem olup fiziksel yol durumu kaynaklı maddi-manevi kayıpların önlenmesi adına gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir.

Bünyan, Kayseri Şehir merkezine 40 km uzaklıkta, el dokuması halisi ile meşhur bir ilçedir. Batı'da Pınarbaşı, Güney'de Tomarza ve Talas, Batı'da Kocasinan ve Melikgazi, Kuzey'de Sanoğlan, Akkışla Ilçeleri ile çevrilidir. Toplamda 31.497 kişilik nüfusu olan ilçe, son yıllarda sürekli şehir merkezlerine göç vermektedir. Göçün ana sebeplerinden biri ise eğitimdir. ilçe merkezinin "zorunlu hizmet bölgesi" olmaması bölgeye gelen öğretmenlerin bölgede uzun süre kalmayıp merkez il ve ilçelere tayin istemesine sebep olmakta ve eğitimde devamlılık sağlanamamaktadır. Dolayısıyla bölgedeki öğrenciler kaliteli eğitim hizmeti alamamakta, bu durum da anne ve babaları zorunlu göçe sevk etmektedir. Bünyan ilçe merkezinin zorunlu hizmet bölgesi kapsamına alınması bölgedeki eğitim kalitesini artıracak, öğrenci ve ailelerin beklentilerine karşılık verecektir. Bünyan ve Pınarbaşı ilçeleri arasında ulaşımın sağlandığı güzergâh toplulaştırma faaliyetleri kapsamında 1. Sınıf tarım arazisi olarak belirlenmiştir. Bu sebeple söz konusu istikamet ticarete kapalıdır. Bu durum da yolu ıssızlaştırmakta ve özellikle de ihtiyaç molası ihtiyacını karşılayamamaktadır. Söz konusu alanın en azından 300 metreye kadar ticarete açılması hem mağduriyetleri giderecek hem de bölgedeki istihdam sorununa katkıda bulunacaktır.”

(Haber: Nurhan Bayram)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.