Dursun Ataş: KYK’dan 280  bin öğrenciye haciz geldi

Dursun Ataş: KYK’dan 280  bin öğrenciye haciz geldi
10 Haziran 2020 Çarşamba 21:55

İYİ Parti Kayseri milletvekili Dursun Ataş, gündemi değerlendirirken, parti genel başkanı Meral Akşener’in bazı sözlerine de dikkat çekti.

Ataş “İYİ Parti olarak verdiğimiz "Ödenemeyen KYK borçları düzenlensin" teklifinin, AKP ve MHP tarafından reddedilmesinin ardından, 280 bin öğrenciye haciz geldi. Gençlerimizin geleceği, sağlığı ve psikolojileri; turizm sektöründen ve yandaşlara sağlayacağınız rantlardan daha mı önemli? Çok geç olmadan bu yanlıştan dönün” dedi.

Aralarında Kayseri’nin de bulunduğu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in 10 bölge müdürünün görevden alınmasına da dikkat çeken Ataş ‘Bugün;TÜİK’e göre işsizlik 0.9 puan azalarak %13.2'ye geriledi. İşsiz sayısı 573bin, İstihdam 1.6 milyon azalmış. İstihdam azalmış, işgücüne katılım azalmış ama işsizlik de düşmüş. Atamalar ve görevden almalar, hemen etkisini göstermiş’ diyerek rakamların inandırıcılıktan uzak olduğunu tekrarladı.

Dursun Ataş ‘Ayasofya cami olsun’ çağrısı konusunda da şunları söyledi.

“Ayasofya cami olsun diye çağrıda bulunan iktidar ve ortağı bugün bu işin çözüm yeri olan Meclis’te Ayasofya’nın cami olmasını öngören önergeyi reddetti. İktidarın sorunu Ayasofya’nın cami olması değil, oy kaybetmiş olması. Derdiniz Ayasofya değil ki, derdiniz Ayasofya'yı siyaset malzemesi yapmak, suni gündem oluşturmaya çalışmak! Ayasofya’nın ibadete açılması için İYİ Parti olarak verdiğimiz önerge; AKP’nin ret, HDP ve MHP’nin çekimser oyları ile reddedildi. Suni gündem yaratarak, ülkenin gerçek gündemini değiştirmeye çalıştıkları, samimi olmadıkları da ortaya çıktı. Takdiri milletimize bırakıyoruz. Ülkeyi batırdılar, ülkeyi yönetemiyorlar; Ayasofya ile dikkat dağıtmaya çalıştılar, bugün mecliste “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.” Mevlana Celaleddin Rumi’

Ataş; uzun bir aradan sonra İYİ Parti TBMM Grup Toplantısında Genel Başkan Meral Akşener’in gündeme ilişkin önemli açıklamalarını da şöyle özetledi.

“Biz kazanınca, esnaf, sanayici kazanacak, çiftçi kazanacak. Biz kazanınca, işçi kazanacak, öğretmen kazanacak, emekli kazanacak. Biz kazanınca, genç kazanacak, doğa kazanacak. Biz kazanınca, bu memleketin her bir evladı kazanacak. Biz kazanınca, Türkiye kazanacak. Zor kullanır, aka kara dedirir, Kurbağaya kuş tutturur bu düzen. Namussuza ballı kaymak yedirir, Namusluya taş yutturur bu düzen. Tören yapar yola vaat sererek, Oyun oynar her kalıba girerek, Mazlumların kucağına vererek, Zalimleri avutturur bu düzen.”(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.