Denktaş Ölümünün 8’inci Yılında Törenle Anıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, 8. ölüm yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Denktaş Ölümünün 8’inci Yılında Törenle Anıldı
13 Ocak 2020 Pazartesi 17:08

8 Ocak gecesi organ yetmezliği teşhisi ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Rauf Denktaş, tedavi gördüğü hastanede 13 Ocak 2012 tarihinde 88 yaşında vefat etti. Vefatının ardından Türkiye ve KKTC'de ulusal yas ilan edildi. 17 Ocak 2012 günü, yapılan devlet töreniyle Lefkoşa'daki Cumhuriyet Parkı'nda defnedildi.

Denktaş ölüm yıldönümü sebebi ile Kıbrıs’ta yapılan törenle anıldı. Anma töreninde aileyi Rauf Denktaş’ın kızları Değer ve Ender Denktaş temsil etti.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Rauf Raif Denktaş çok çalkantılı bir dönemde Kıbrıs Türk halkına siyasal önderlik yapmış önemli bir kişiliktir. Toplumların yaşamına yön veren liderler vardır. Bu liderleri yaşadıkları dönemin koşullarından ayrı olarak değerlendirmek mümkün değildir. Onların siyasetini ve kararlarını etkileyen içinden geçilmekte olan dönemin tarihsel koşullarıdır” dedi.

(Haber: Fatma Aydemir)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.