CHP Melikgazi İlçe Başkanı Yılboğa’dan Melikgazi Belediye Başkanı Palancıoğlu’na: "Sizden olmayanlara kapıları kapatmayın’"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi İlçe Başkanı Yakup Yılboğa, ilçeye ve şehire yapılanları, yapılacakları yakından görmek; ellerinden geldiğince katkı sunmak için Melikgazi Belediyesi’nin 2020 yılı ilk Meclis Toplantısı’na katıldığını ve toplantıda ‘Ben yaptım’ anlayışını sert dille eleştirdi.

CHP Melikgazi İlçe Başkanı Yılboğa’dan Melikgazi Belediye Başkanı Palancıoğlu’na: "Sizden olmayanlara kapıları kapatmayın’"
08 Ocak 2020 Çarşamba 16:43

Yılboğa  “ben yaptım oldu” anlayışıyla Kayseri’yi küme düşürenler hatalarından ders almamış, küçük siyasi hesaplarla günü kurtarmaya çalışmaya devam etmekteler’ diyerek şunları söyledi.

“Zira Melikgazi Belediye Meclisi’nin gündem maddelerinden biri de “Denetim Komisyonu”nun kurulmasıydı. Ancak AKP sayısal çoğunluğuna güvenerek ve Sayın Palancıoğlu’nun açıklamalarından anlaşıldığı kadarıyla, il başkanından aldığı talimatla, bu kentin yüzde 30’unu temsil eden meclis üyelerimizi bu komisyona
almamayı tercih etti. Evet, sayısal olarak buna güçleri yetiyor. Ama hiç kimse unutmasın ki, sayısal güçlerinin yettiği kentlere ihanet ettiklerini de kendileri bir bir itiraf ettiler. Biz yarın bu kenti yönetenler de “İhanet ettik” demesin diye bugünden uyarılarımızı yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Eğer yaptıklarınızdan şüpheniz yok ise, hesap vermekten korkmuyorsanız “Denetim Komisyonu”na neden muhalefetten de üye almadınız?
Eğer Melikgazi Belediyesi AKP İl Başkanının talimatlarıyla yönetilecekse, Melikgazili hemşerilerimiz sizi neden belediye başkanı olarak seçti? Buradan Sayın Palancıoğlu’na seslenmek istiyorum: Tek adam rejimi, “Ben yaptım oldu” anlayışı toplumları ve kentleri her zaman uçuruma sürüklemiştir. Türkiye’nin ihtiyacı olan şey sayısal çoğunluğu eline alanın her istediğini yaptığı sizin çağ dışı demokrasi anlayışınız değil, iktidarın dışında kalan çeşitli düşünce ve akımların varlığını, siyasal, sosyo-kültürel haklarını kabul eden çoğulcu demokrasidir. Kentleri ortak akıl ile yönetme iddianız ancak çoğulcu demokrasiyi hayata geçirmeniz ile olur. Sizden olmayanlara kapıları kapatmanız, belediyeyi denetimden kaçırmanız, ortak aklı yok saymanız sadece size değil Melikgazi’ye de kaybettirir. Lütfen Melikgazi’ye bu haksızlığı yapmayın”

(Haber: Nurhan Bayram)
 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.