CHP'li Arık: Dirimize saygınız yok, bari ölümüze saygınız olsun

CHP'li Arık: Dirimize saygınız yok, bari ölümüze saygınız olsun
30 Haziran 2020 Salı 15:58

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK PALAS HALKININ FERYADINI MECLİSE TAŞIDI: “DİRİMİZE SAYGINIZ YOK BARİ ÖLÜMÜZE SAYGINIZ OLSUN”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri’nin önemli değerlerinden biri olan Tuzla Gölü’nün ilgisizlik yüzünden yok olduğunu belirterek, Palas Mahallesi sakinlerinin şikayetlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getirdi.  Kanalizasyonun mahalle mezarlığına kadar geldiğini ifade eden Mahalle Muhtarı Yusuf Beyazıt’ın “Dirimize saygınız yok bari ölümüze saygınız olsun” sözlerini hatırlatan Arık, sorunun çözülmesini istedi.  

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Sarıoğlan’ın Palas Mahallesi sakinlerinin serzenişini TBMM’de gündeme taşıdı. Palas sınırları içinde yer alan Tuzla Gölü’nün Kayseri’nin önemli değerlerinden biri olduğunu belirten Arık, turizme kazandırılması gereken bir değerin kanalizasyonla kirletildiğini belirten Arık, şöyle konuştu: “Sarıoğlan ilçemizin Palas Mahallesi sınırlarında yer alan Tuzla Gölü keşfedilmeyi bekliyor. Tuzla Gölü kuşların uğrak yeridir. Zengin bir biyolojik çeşitliliği barındırır. Endemik bir bitki türü olan IŞIL lalesini sadece burada görebilirsiniz. Kuş gözlemi, doğa gezileri ve doğa fotoğrafçılığı için mükemmel bir yerdir. Bölge aynı zamandan İpek Yolu üzerinde bulunmaktadır. Tuzla Gölüne gelince; tarihi Sultanhanı ve Şahruh Köprüsünü de göreceksiniz. Böylesi değerli bir alan turizme kazandırılmalıdır. Ancak gelin görün ki, 5000 nüfuslu Palas Mahallesi’nin yapılmayan arıtmasından dolayı kanalizasyon buraya akıyor. Palas Mahalle Muhtarımız Yusuf Beyazıt, ‘Atık boşaltma alanı köy mezarlığına 150 metre, yerleşim merkezine 100 metre uzaklıkta’ diyor. “Dirimize saygınız yok bari ölümüze saygınız olsun’ diyor. ‘Sorunumuzu çözün’ diyor.” (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.