CHP il başkanı: Büyükşehir Belediyesindeki zimmet iddiaları şeffaf paylaşılmalı

CHP il başkanı: Büyükşehir Belediyesindeki zimmet iddiaları şeffaf paylaşılmalı
20 Haziran 2020 Cumartesi 14:42

Cumhuriyet halk partisi (CHP) il başkanı Ümit Özer, Kayseri Büyükşehir belediyesi'ndeki zimmet iddialarının  şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmasını istedi. Özer 'Gerekirse  Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde girişimde bulunulmalı, varsa sorumluları hesap vermelidir' dedi.

Son günlerde yerel gazetelerde ve TV’lerde; Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik döneminde, Sayıştay tarafından yapılan incelemede belediye meclis üyelerine “zimmet çıktığı” iddiasının gündeme getirildiğine dikkat çeken CHP il başkanı Özer'in bu konudaki açıklaması şöyle.

"Yapılan haberlerde Sayıştay tarafından yapılan incelemede 64 Milyon 533 Bin 933 Türk Lirası zimmet çıktığı, bu miktardan aralarında Eski Başkan Mustafa Çelik, şu andaki Başkan Menduh Büyükkılıç’ın da bulunduğu 68 kişiye zimmet çıktığı, çıkan zimmetin KAYULAŞ’a aktarılan bedellerle ilgili olduğu belirtilmiştir. Yerel gazetelerde, TV’lerde ve Kayseri gündeminde bu şekilde yankı bulan konu ve iddialarla ilgili Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden, eski ve yeni başkanlardan ya da dönem meclis üyelerinden herhangi bir açıklama gelmemiştir.
Halkımızın ve Kayseri kamuoyunun nezdinde ilgililerine soruyoruz….
Sayıştay’ın yaptığı inceleme ile ilgili hazırlamış olduğu rapor neden kamuoyu ile paylaşılmamaktadır? Neden sessiz kalınmaktadır?
Sayıştay’ın hazırlamış olduğu raporda zimmet olduğu belirtilen kalemler ve konular, dayanak kararlar nelerdir?
Zimmet olduğu belirtilen bedel ne kadardır ve sorumluları kimlerdir?
Konu ile ilgili Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda bir girişimi olmuş mudur?
İlgililer tarafından bu sorular ve söz konusu iddialarla ilgili kamuoyunu tatmin edici açıklamalar yapılmalı, gerekirse “zimmet iddiaları” ile ilgili Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde girişimde bulunulmalı, varsa sorumluları gerekli hesabı vermelidir.
Halkın hakkını, hukukunu koruyan ve bu durumun en yılmaz savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi, konunun en yakından takipçisidir, olmaya da devam edecektir.
Eğer konu ile ilgili kamuoyunu tatmin edici bir açıklama gelmez ve şeffaf bir şekilde raporlar açıklanmaz ise Cumhuriyet Halk Partisi olarak konuyu yetkili makamlara taşımaya, ilgililerine hesap sormaya, konunun en şeffaf şekilde ortaya çıkması için tüm girişimlerde bulunmaya hazır olduğumuzu Kayseri kamuoyuna bildiririz. ' (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.