CHP, ADD ve İYİ Parti'den Palancıoğlu'na kınama ve istifa çağrısı

CHP, ADD ve İYİ Parti'den Palancıoğlu'na kınama ve istifa çağrısı
06 Mayıs 2020 Çarşamba 13:04

CHP ilbaşkanı Ümit Özer, son yaptığı  Kadir Mısıroğlu paylaşımı ile tepkileri üzerine çeken, yaptığı paylaşım ile her tarafı hakaret ve ihanet dolu birini 'üstad' kabul  Melikgazi Belediye başkanı Mustafa palancıoğlu'na sert tepki gösterirken hem kınadı hemde istifaya çağırırken şunları söyledi.

Hayatını, bu ülkenin kurucusu ve lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ve bu ülkenin kurucu milli değerlerine, kurtuluş şehitlerine “ihanet” ile geçirmiş, her cümlesinde ülkemizi yerden yere vurmuş, Anayasa’mızı ve değerlerimizi ayaklar altına almış, İstiklal Marşı’mızı yazan ulusal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a hakaretler etmiş ve “Keşke Yunan galip gelseydi, ne hilafet yıkılırdı ne şeriat kaldırılırdı, Şeriat gelsin de isterse Türkiye batsın, ben razıyım” demiş, bu sözlerini de her platformda çekinmeden söylemiş Kadir Mısıroğlu denilen şahıs vefat etmiş…Kurtuluş Savaşında Evrensel Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında olmuş, kurucu milli değerlere her zaman sahip çıkmış, bu ülkenin en kötü zamanlarında devleti ve milleti yanında yer almış Kayseri’mizin en büyük ilçelerinden birisi olan Melikgazi Belediyesi’nin, kurucu milli değerler ve zor şartlar altında kurulmuş olan Cumhuriyetimizin saygın kurumları ve demokratik kanunları sayesinde seçilmiş Başkanı Mustafa Palancıoğlu; “üstad” olarak gördüğü bu şahsa vefat yıl dönümünde “rahmet” dilemiş ve bunu da resmi olarak belediyenin sitesinden paylaşmış…

Türk Dil Kurumu’na göre “Üstat” kelimesinin anlamı; bilim veya sanat alanında üstün bilgisi ve yeteneği olan kişi demektir. (Paylaşımda “üstad” yazılmış bu vesileyle belki öğrenilmiş olur.) Kadir Mısıroğlu denilen şahsın üstün bilgisi ve yeteneği kurucu milli değerlere ve kurucu liderimize küfür etmek midir? Ömrünü, bu ülkenin kurucu milli değerlerine ve kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e küfür ile geçirmiş bu şahıs, sizin hangi konuda üstadınızdır? Üstat dediğinize göre siz de çırağı mısınız? Aynı fikir ve görüşleri mi savunmaktasınız? Sizin bu paylaşımınız aslında tarafımızca her daim bilinen görünüşünüzün gerçek olmadığını, art planda ne/neleri düşündüğünüzü de göstermiştir…Bilin ki; bu ülkenin halkı, her türlü zorlu şartlar altında; ülkesine, milletine sahip çıkmış asla başkasının manda ve himayesine girmeyi kabul etmemiş, vatan uğruna canını vermeyi göze almış bir halktır… Bu halk kurucu milli değerlerine yine sahip çıkmaktadır/çıkacaktır. Yaptığınız bu paylaşım; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının, Kurtuluş Savaşı şehitlerimizin, günümüze kadar bu ülkenin bekası için canını vermekten çekinmemiş aziz şehitlerin, Mehmet Akif Ersoy’un ruhlarını sızlatmıştır…Paylaşımınız nedeniyle sizi kamuoyu nezdinde kınıyor ve tüm Cumhuriyet değeri olan kurumların yetkililerinide sizi kınamaya davet ediyoruz.

Şimdi sizden yeni bir paylaşım daha bekliyoruz…Evet.. Cumhuriyet kurumlarından olan belediye başkanlığından istifa etmenizi, bu konuda paylaşım yapmanızı ve Şehitlerimizin ruhunu bir nebze olsun rahatlatmanızı istiyoruz. Aksi halde Kayseri’mizin değerli halkı; sizi getirdiği o görevden almayı da bilecektir… "

ADD Şube başkanı  Kemal Ceylan'dan kınama

Olmadı hocam Kayseri ve Kayseri'liye yakışmadı. Ülkenin her tarafı işgal edilmiş özellikle yunan işgaliyle namuslar ayak altına alınmış din ve namus ayaklar altına alınmış bir zamanda ülkeyi kurtarmak için milli birlik içerisinde ülkenin sömürücü devletler ve işbirlikçilerine karşı mücadelede ön safta yer almış başta taş mektepliler ve kurtuluş savaşımızı kazanabilmek için gelinlik çeyizini satıp gece gündüz cepheye cephane taşıyan ve atamızın takdirlerini kazanan kadınlarımızın kemiklerini sızlatmıstır. Keşke yunan galip gelseydi diyen. Her fırsatta ATATÜRK ve kurduğu cumhuriyete ağza gelmedik laflar eden. Meczup olarak tanınan. Sıkışınca İngiltere'ye sığınan kimin maşası olduğu belli olmayan bir şahsiyeti. Kayseri Melikgazi belediyesi amblemi altında rahmetle anmak bizim belediyemize yakışmadı .Bu insan üstat değil olsa olsa vatan haini olur. Bu paylaşımlarından dolayı Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nu kınıyoruz.

İYİ Partili Sebati Ataman'ın tepkisi

Bizleri kim yönetiyor, bulundukları makamları, aldıkları eğitimi, çocuklarının bağımsız bir ülkede yetişmesini sağlayan, inançlarını özgürce yaşama imkanını sunan Ulu Önder başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden "keşke yunanlılar kazansaydı" diyebilecek kadar kansız ve soysuz Türk ve Cumhuriyet düşmanı feslilere sahip çıkan, görünüşde demokrasi aşığı, cumhuriyetci ama aslında biatcı ve Cumhuriyet düşmanlarına "üstad" diye methiyeler düzen ikiyüzlü ve riyakar biri olarak sizin benim şehrimde belediye başkanı olmanızı içime sindiremiyorum.
Bu şehir ki, Ankara düşman tehditi ve bu fesli gibi hainlerin çıkardıkları isyanlar nedeni ile tehdit altında iken Büyük Millet Meclisi'nin taşınacağı şehirdir Kayseri...
Sizi bu şehrin Cumhuriyet aşığı ve onun değerlerine sahip çıkan halkı asla affetmeyecek ve unutmayacak...
Sizi kınıyor ve yazıklar olsun diyorum...


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.