Ceylan: Türkiye’de aydın katliamı

Türkiye Cumhuriyetinin, ulus ve üniter devlet modeliyle tüm mazlum milletlere örnek olduğuna dikkat çeken Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Kemal Ceylan, Milli Mücadele öncesinde var olan saray ve hanedanlık yönetiminin Cumhuriyetle birlikte, yerini, ulus egemenliğine ve parlamenter sisteme bıraktığını tekrarladı.

Ceylan: Türkiye’de aydın katliamı
24 Ocak 2020 Cuma 16:38

Laik, sosyal ve hukukun üstünlüğü esasları üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyetinin bir çağdaşlaşma devrimi olduğunu belirten Ceylan şöyle konuştu.

“Adalet ve Demokrasi Haftası’nda hak, hukuk, adalet, demokrasi, insan hakları, özgürlükler ve laik cumhuriyet için canlarını hiçe sayan aydınlarımızı unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha haykıracağız. Uğur Mumcu’yu hain saldırıyla aramızdan alınışının 27. yıl dönümünde sarsılmaz bir inanç ve kararlılıkla, saygıyla anıyoruz. Ocak ayı, toplumsal hafızamızı yoklama zamanıdır. Ocak ayı, acıları bal eyleyerek Atatürk Devrim ve ilkelerine, üniter devlet yapımıza, hukukun üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerine, demokrasiye her ne pahasına olursa olsun sahip çıkma zamanıdır. Tüm yurtsever kurum ve kuruluşları, yurttaşlarımızı Atatürkçü Düşünce çatısı altında güç birliği yapmaya, karanlık güç odaklarına karşı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz.

(Haber: Ramazan Karakuş)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.