ATAŞ:  İŞSİZLİĞİN ÖNEMLİ BİR NEDENİ SURİYELİLER

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, işsizliğin önemli sorunları beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, “Toplu intihar, cinnet gibi vakalarının pek çoğunun sebebini geçim sıkıntısı ve işsizlik oluşturuyor” dedi.

ATAŞ:   İŞSİZLİĞİN ÖNEMLİ BİR NEDENİ SURİYELİLER
09 Şubat 2020 Pazar 14:02

Sınırdaki Suriyelilerle ilgili yeni göç dalgasına da dikkat çeken Milletvekili Ataş, Suriyelilerin de işsizliğin bir başka nedeni olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemizdeki işsizliğin önemli bir nedenini de Suriyeliler oluşturmaktadır. Hiçbir devlet 5 milyondan fazla göçmeni kaldıramaz” ifadelerini kullandı. Ataş, bir süre önce verdiği Suriyelilerle ilgili araştırma önergesinin reddedilmesine de tepki göstererek, “Bugün gelinen durumun vebali iktidarın ve o önergemizi reddeden milletvekillerinin omuzlarındadır” diye konuştu.

 Toplu intihar, cinnet gibi vakaları gibi acı olayların çoğunun sebebinin geçim sıkıntısı ve işsizlikten kaynaklandığını kaydeden Milletvekili Dursun Ataş,  “ İşsizlik her yönüyle sosyal, ekonomik yaşamımızı etkilemektedir. Bu nedenle işsizlik sorunu acilen çözülmelidir.” çağrısı da yaptı. “Milletimiz işsiz, evinde tencere kaynamıyor, doğal gaz faturaları yüzünden soğukta oturuyor.” ifadelerini de kullanan Ataş, Hatay’da bir 2 çocuk babası bir vatandaşın Valilik önünde “İşsizim, çocuklarım  aç” diye feryat edip, kendini yakarak intihar ettiği acı olayı da hatırlatan Ataş, “Bir kısım saray zengini sefa sürerken, vatandaşlarımız diğer yerlerde ve en son Hatay’da görüldüğü üzere yaşam mücadelesinde yorgun düşmektedir.” şeklinde konuştu.

Suriyeliler, vatandaşlarımızın işsiz kalmasına, en iyi hâlde ise asgari ücretin altında çalışmasına neden olmaktadır”

Ataş, ayrıca Suriyelilerin de işsizliğin bir başka nedeni olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemizdeki işsizliğin önemli bir nedenini de Suriyeliler oluşturmaktadır. Hiçbir devlet 5 milyondan fazla göçmeni kaldıramaz” dedi.

Suriyelilerle ilgili verdiği araştırma önergesinin reddedilmesine de tepki gösteren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şunları söyledi, “İşsizliğin bu kadar artmasında önemli bir etken de ülkemizde bulunan milyonlarca Suriyelidir. Bilindiği üzere, kayıt dışı istihdamın önemli bir kısmını Suriyeliler oluşturmaktadır. Sigortasız ve kendi vatandaşımızdan çok daha ucuza çalışan Suriyeliler, kendi vatandaşlarımızın işsiz kalmasına, iş bulamamasına, en iyi hâlde ise asgari ücretin altında çalışmasına neden olmaktadır. Bir taraftan yurt içindeki Suriyelilerin sayısı hızlı artarken, diğer yandan sınırımızda yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıyayız. Nitekim ülkemizde 0-9 yaş arası kayıtlı Suriyelilerin sayısı 1 milyonu aşmıştır ve Türkiye’de günde 400’den fazla Suriyeli bebeğin dünyaya geldiği bilinmektedir. Suriyelilerin yarattığı tüm bu durumları araştırmak için bir yıl önce araştırma önergesi vermiştim, reddedilmişti. Bugün gelinen durumun vebali iktidarın ve o önergemizi reddeden milletvekillerinin omuzlarındadır.”

(Haber: Ramazan KARAKUŞ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.