Ataş: Hiç mi vicdanınız sızlamadı?

İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, asgari ücretin 2.324,70 TL olarak açıklanmasına tepki göstererek, AKP iktidarına yüklendi. Ataş, “Bir lokma, bir hırka diye çıktığınız yolda; işçiyi, memuru, emekliyi bir lokmaya muhtaç bıraktınız” dedi.

Ataş: Hiç mi vicdanınız sızlamadı?
27 Aralık 2019 Cuma 16:52

AKP’nin iktidara geldiğinde kullandığı 3Y’yi de hatırlatan Ataş, “Bu iktidar zamanında yasaklar da arttı, yolsuzluk da arttı, yoksulluk da arttı. Yani ne vaat verdilerse hep tersini yaptılar” diye konuştu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un, asgari ücreti açıklarken kullandığı, “İşçimizi enflasyona ezdirmedik” açıklamasına da tepki gösteren Ataş, “Bu açıklamayı halkın gözüne baka baka yaparken hiç mi vicdanınız sızlamadı?” diye sordu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, asgari ücretle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar ‘şu olursa uçacağız’ diye milleten oy istediler, millet güvendi verdi, ama uçan yoksullukla mücadele eden vatandaş değil, hep kendileri oldu. Her alanda uçtular, uçmaya da devam ediyorlar. Nerede rant varsa kapışıldı. Yandaş için ihaleler havada uçtu. Her gün yandaşlara verilen milyonluk devlet kaynakların örneklerini okuyoruz, görüyoruz. Simit sarayı kıyaklarına şahit oluyoruz. Artık yeter. Çünkü milletin canına bu durum tak etmiştir. Şimdi gelinen noktada Kanal İstanbul’a gelince devletin parası var, yandaşlara, simit sarayına var, garanti verdiğiniz köprülere, otobanlara, hastanelere, havaalanlarına var, ama işçimize yok. Bir lokma, bir hırka diye çıktığınız yolda; işçiyi, memuru, emekliyi bir lokmaya muhtaç bıraktınız” dedi.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.