ADD'den Erbaş'a suç duyurusu Arık ve Dursun'dan anlamlı tepki

ADD'den Erbaş'a suç duyurusu  Arık ve Dursun'dan anlamlı tepki
29 Temmuz 2020 Çarşamba 10:30

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kayseri Şube başkanı  Kemal Ceylan ve bazı yönetim kurulu üyeleri,  Ayasofya'nın açılış hutbesinde Atatürk'e lanet okumakla suçlanan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında Kayseri Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.  Ceylan " ADD olarak  Mustafa kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarına Lanet Okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Hakkında 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun Gereğince Suç Duyurusunda Bulunduk' dedi.

Öte yandan kayseri Baro Başkanı avukat Cavit Dursun'da  Ali Erbaş'a tepki gösterirken "Vatanımızın Kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Türk Milletinin Lideri ve Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ e, gizli açık, doğrudan veya dolaylı olarak lanet okumak, hiç kimsenin haddi değildir. İyice azıp, ortaya çıksınlar. Türk Milleti sabırlıdır. Gün gelir, topunun birden hesabı görülür' şeklinde tepki gösterdi.

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK’TAN DİYANET İŞLERİ BAŞKANINA SERT TEPKİ: “MUSTAFA SABRİ'NİN MANEVİ MİRASÇISI, BİR SOYTARI”

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kılınan Cuma namazında Atatürk’e lanet okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a sert tepki gösterdi. TBMM’de konuşan Arık, “Tarihin her döneminde, saltanat kayığına binip İngilizlere uşaklık eden, Millî Mücadele'yi lanetleyen Mustafa Sabri gibi sözde din adamları hep olmuştur. Mustafa Sabri'nin manevi mirasçısı, bir soytarı, Ayasofya'nın minberine çıkmış, bu topraklarda yeniden ezan okunmasını sağlayan Atatürk'e lanet okuyor ve orada bulunan devlet protokolü de sessiz kalarak bu laneti onaylıyor. Buradan tüm vatan hainlerini lanetliyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kılınan Cuma namazında Atatürk’e yönelik sözlerine tepkiler sürüyor. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da TBMM’de yaptığı konuşmada Erbaş’ı ağır bir dille eleştirdi. Konuşmasında, Anadolu’nun işgalini içeren Serv Anlaşmasının savuncusu, Anadolu’yu işgal eden devletlerin destek ve yardımlarıyla kurulan derneklerden Tealî-i İslam Cemiyeti'nin yöneticisi, Milli Mücadeleye karşı çıkan, Atatürk için ölüm fermanı çıkartan Şeyhülislam Mustafa Sabri’yi hatırlatan Arık, “Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının hayırlı olmasını diliyorum. Tarihin her döneminde, saltanat kayığına binip İngilizlere uşaklık eden, Millî Mücadele'yi lanetleyen Mustafa Sabri gibi sözde din adamları hep olmuştur. Mustafa Sabri'nin manevi mirasçısı, bir soytarı, Ayasofya'nın minberine çıkmış, bu topraklarda yeniden ezan okunmasını sağlayan Atatürk'e lanet okuyor ve orada bulunan devlet protokolü de sessiz kalarak bu laneti onaylıyor. Buradan tüm vatan hainlerini lanetliyorum” diye konuştu.

RANT İÇİN CAMİ YIKAN ANLAYIŞI DA LANETLİYORUM

Kayseri Kocasinan Belediyesi’nin 5 camiyi satıp karşılığında baraj manzaralı arsa aldığını belirten Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bir taraftan Ayasofya deyip diğer taraftan para için, rant için cami satan, cami yıkan anlayışı da lanetliyorum. Örnek mi? Kayseri Kocasinan Belediyesi 5 cami sattı, karşılığında baraj manzaralı 100 bin metrekarelik 4 villa arsası aldı. Eski Terminal Camisi benzin istasyonuna çok yakın diye yıkıldı, Sahabiye Camisi ‘Kentsel dönüşüm var’  diyerek yıkıldı, tarihî Kalem Kırdı Camisi'nin yerinde yeller esiyor.” (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.