’80 bin nüfuslu Kars’ın havaalanı bizim 3 katımız büyüklüğünde’

Melikgazi İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri’nin pek çok yatırımdan geri kaldığını ve bulunduğu yeri hak etmediğini söyleyerek, “Kayseri’de yatırım ofisi yok. Gaziantep’te 12, Hatay’da 3 var. 80 bin nüfuslu Kars’ta mevcut havaalanı bizim havalanımızdan 3 kat daha büyük. Hızlı trende Kayseri’de yok. Ulaştırma Bakanımıza bu konuları söyledim” dedi.

’80 bin nüfuslu Kars’ın havaalanı bizim 3 katımız büyüklüğünde’
01 Aralık 2019 Pazar 17:43

Kentte bulunan bir restoranda düzenlenen toplantıya, MHP Milletvekili Baki Ersoy, MHP MYK üyesi Serap Şule Kalın, İl Başkanı Serkan Tok, Melikgazi İlçe Başkanı Enes Ertuğrul Kalın ile partinin ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan ve HPD’ye sert eleştirilerde bulunan Baki Ersoy, "HDP, Türkiye'nin yaptığı sınır dışı operasyonu ısrarla bir savaş olarak adlandırmaya çalışıyor. Bizim kardeşlerimiz olan Kürt halkı üzerinden algı oluşturarak Kürtler bunu hak etmiyor gibi bir yapının içerisine giriyorlar. Bu çok tehlikeli bir yapı. Aynı şeyi son günlerde Aleviler için de yapmaya kalktılar. Kaldı ki, Kürt kardeşlerimiz olsun, Alevi kardeşlerimiz olsun bizler bin yıllık kardeşliğimizi yaşatmak için elimizden ne geliyorsa yapan bir zihniyetin temsilcileriyiz. O yüzden bizim kardeşliğimize kast eden kim olursa biz anında cevap veriyoruz. Her bütçe görüşmesinde Selahattin Demirtaş’ı gündeme getiriyorlar " ifadelerini kullandı.

‘KARS’IN 80 BİN NÜFUSU VAR HAVALANI BİZİM 3 KATIMIZ’

Kayseri’nin bir çok yatırımdan mahrum kaldığını da sözlerine ekleyen Ersoy, “Kayseri bulunduğu yeri hak etmeyen bir kent. Kayseri’de hiç yatırım ofisi yok. Türkiye büyüyen bir ülke ve 2023 yılında dünyada ilk 10'a girebilecek seviyedeki bir ülke ve kimse merak etmesin yapılan işlerin hepsini dinleyerek, ne kadar büyük bir ülke olduğumuzu ve bakanlıklarımızın çalışmalarının ne kadar yerinde olduğunu bizzat görüyoruz. Bugün ülkemizde bazı sıkıntılar var ama biz bunları aşabilecek güçteyiz. Yeter ki birlik olalım ve beraberliğimizi bozmayalım. Kayseri de bulunduğu yeri hak etmeyen bir şehirdir. Ben yatırım ofisi olup olmadığını sormuştum ve Gaziantep'te 12 tane ofis var, Hatay'da 3 tane var ama Kayserimizde hiç yok. dolayısıyla bizim bunları dile getirmemiz gerekiyor. Otoban ve hızlı tren konusunu da yine orada konuştuk. Kayseri'nin bunu hak etmediğini söyledim. Ulaştırma Bakanımıza, Türkiye’nin merkezinde yer alan bir şehrin milletvekili olarak Kayseri’den Ankara’ya gelebilmem için yalnızca karayolu ulaşımı olduğunu, uçak ve YHT seferi olmadığını söyledim. Kars’a gidenler bilir. 80 bin nüfuslu bir şehirde faaliyet gösteren bir havalimanı bizim mevcut havaalanımızın 3 katı büyüklüğünde. Havaalanı problemimiz var" diye konuştu

‘KADIN KOLLARI ÇOK ÖNEMLİ’

50 yıllık bir parti olduklarını ve en büyük sorunlarının kadın kollarındaki eksiklik olduğunu söyleyen Serkan Tok ise, "Arkadaşlarımızın bugün tek eksiği ney diye sorarsanız, kadın kolları derim. 50 yıllık bir siyasi partinin gelecek nesillere daha güçlü gelebilmesi ve iktidara ortaklığı değil, iktidar olabilmesinin tek yolu kadın kollarının güçlenmesinde ve eşlerimizin de parti programlarına katılmasıyla olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haber-Foto: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.