Uzman doktor Yunus Yıldızkan'dan 65 yaş değerlendirmesi ve öneri

Uzman doktor Yunus Yıldızkan'dan 65 yaş değerlendirmesi ve öneri
04 Haziran 2020 Perşembe 18:33

Türkiyede ilk corona virüs vakasının üzerinden 3 aya yakın bir zaman geçtiğine dikkat çeken  Kayseri'nin tanınmış KBB uzman doktoru Yunus Yıldızkan, halen sokağa çıkma yasağı devam eden 65 yaş üstü ile ilgili bir değerlendirme yaptı ve şu öneride bulundu.
"2 ayı aşkın bir süreden beri, 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın ev hapsi devam ediyor.
Bu kararın doğruluğu ilk ay için tartışılmaz gibi görünse de, geldiğimiz noktada, insan haklarının ihlali,, kardivasküler, psikosomatik, depresyon, hareketsizlik ve güneşten mahrum kalmanın getirdiği bazı hastalıkların virüse yakalanmaktan daha tehlikeli bir hal aldığı, yüksek sesle tartışılmaya başlandı.

Masumları korumak adına yapılan bu kısıtlama, ilk bakışta doğru görünüyor olsa bile, uygulamada yapılan ciddi yanlışlar, devletine saygısından ötürü konulan kurallara uymayı bir görev bilen, bu yaş gurubu insanımızı çileden çıkarmaya başlamıştır.

Bir çoğunun evlerinde zaten genç insanların da yaşadığı yaşlılarımızı artık rahat bırakma zamanı gelmiştir.

Salgının başından beri, sürveyans kurallarını sıkı bir şekilde uygulayıp, gereken filyasyonu sağlamak mücadelenin en önemli şekli iken, sadece hastalara test yaparak, hasta tespit etmek ve karantinaya almak ve yaşlı insanları toplumdan tecrit etmek artık yeterli olmayacaktır.

Güvenli uzaklık (Buna yanlış bir tabirle sosyal mesafe diyorlar), herkesin maske takması ve el hijyenine uymanın yanı sıra, artık, virüsü taşıması muhtemel, kargo şirketi çalışanları, sağlık personeli, garsonlar, AVM çalışanları, yolcu taşıma sektöründe çalışanlar, garsonlar ve buna benzer, toplumda bir çok insanla temas ederek çalışanların tamamına test yapılarak, hasta ve taşıyıcıları toplumdan ayırmanın zamanı gelmiştir."(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.