Sağlık Bakanı Koca: Tedbirlere uymazsak başa dönebiliriz

Sağlık Bakanı Koca: Tedbirlere uymazsak başa dönebiliriz
03 Haziran 2020 Çarşamba 20:26

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu üyeleri ile yapılan toplantının ardından kameralar karşısına geçerek, açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, normalleşme süreci hakkında da konuşarak, "Normalleşme süreci eski alışkanlıklarımıza dönüş değildir. Tedbirlere uymazsak başa dönebiliriz. Tedbirlere tek başınıza uymanız yeterli olmayacaktır" dedi.

İşte Bakan Koca'nın açıklamalarından diğer satır başları şu şekilde:

- Salgınla mücadelemizde birinci dönemi tamamladık. 1 Haziran itibariyle yeni bir sürece girdik.

- Yaşlılarımızın kısıtsız şekilde sokağa çıkabilecekleri şartları uyacağımız tedbirlerle bizler sağlayacağız.Tedbirlere uyarken sorumluluk alanımız öncekinden çok daha büyüktür.

-Bugünlerin kendine özgü zorlukları vardır. Salgının sona erdiği inancı, tedavide elde edilen başarıya güvenerek hastalığın ciddiyetinin unutulmasıdır, risk grubunda olanların tedbirleri gevşetmesidir.

-Maske 1 buçuk metre mesafenin ihlali için gerekçe olmamalıdır.

-Normalleşme süreci eski alışkanlıklarımıza dönüş değildir. Tedbirlere uymazsak başa dönebiliriz. Tedbirlere tek başınıza uymanız yeterli olmayacaktır.

-Salgında ikinci bir dalga beklemiyoruz. Şimdi tedbirlere daha ısrarla uymalıyız. Tedbirlere uymadığımız her yerde risk olacaktır. Hastalık yayılım açısından daha gizli bir imkana sahiptir.

-AVM girişlerinde kalabalık oluşması önlenmeli. Bilim Kurulumuz AVM girişlerinde ateş ölçümü yapılmasını ve ateşi yüksek kişilerin AVM'lere alınmamasını uygun görmektedir.

-Normalleşme sürecinde bize kılavuzluk edecek gerçek, son vakaya kadar mücadele etmektir. Kara görülmüştür ama deniz durulmuş değildir.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.