(ÖZEL)- Balıkçılarda 'Korona' hareketliliği !

Koronavirüs salgını sonrası evde kalan Kayserili vatandaşlar balık tüketimini artırdı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlatmış olduğu kampanyanın da etkisiyle, sindirim sistemine iyi gelen balık satışları kentte artış gösterdi.

(ÖZEL)- Balıkçılarda 'Korona' hareketliliği !
09 Nisan 2020 Perşembe 16:35

Yıllardır Kayseri’de balık satışı yapan Murat Balıkçılık sahibi ve su mühendisi Ali Akçakaya, Kayseri Star Haber Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Koronavirüs nedeniyle Tarım ve Orman  Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından balık kampanyası başlatıldığını belirten balıkçı Akçakaya,  Kayserili vatandaşların virüse karşı balığa yoğun talep gösterdiğini söyledi.

 Tarım ve  Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafında 3 Nisan’da  başlatılan, ‘evde hayat sofrada balık’ kampanyasına  Kayseri ‘de destek verdiklerini ifade eden Ali Akçakaya, “Firmamız olarak tam destek vermiş bulunmaktayız. Toplum sağlığına katkıda bulunmak ve milletimizin balık tüketimini artıracak kampanya devam etmekteyiz. Bu kampanya Tarım ve orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su ürünleri Genel müdürlüğü koordinasyonunda  halkımıza bu zor günlerde destek olmak amaçlanarak neredeyse maliyetine satılmaktadır. Önemli olan toplum sağlığına katkıda bulunulması için hafta 2 kez balık yaşam boyu sağlık için sofralarımızdan balığı eksik etmemeliyiz” dedi.

‘YOĞUN BİR İLGİ VAR’

Vatandaşlarımızın balığa yoğun bir ilgi gösterdiğini de belirten Akçakaya, “Yoğun ilgiden dolayı kampanyamızı destekliyoruz ve devam ediyoruz. Sosyal medya ve yayın kanallarında bir takım omega yağı reklamları insanlarımızın doğrudan taze balık tüketmemelerinden kaynaklanan omega3-6-9 eksikliği gidermek amaçlanmış olsa da bu değerli besin kaynağı olan protein ve omega3-6-9 doğal taze balıktan bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için alınması gerekmektedir. Kompleks ve bütünleştirilmiş omega3-6-9 yağı kapsüllerinin vücudumuza fazla oranda alındığında sindirim sistemimizden fazlası atılmaktadır. Bu yüzden dolayı beslenmekte en önemlisi yeterince düzgün beslenme de doğal yollarla alınmasıdır” ifadelerini kullandı.

‘BAĞIŞIKLIĞI DESTEKLİYOR’

 Koronavirüsle mücadele de balığın önemli bir rol üstlendiğini de belirten Ali Akçakaya, “Yaşadığımız bugünlerde korona (covid-19) virüs salgınında balık tüketimi bağışıklığı destekleyip virüslere karşı mücadelesinde  önem arz etmektedir. Hizmet ettiğimiz bu süreçte hijyen,maske ve eldiven kullanımına önem veriyoruz. Mevsim itibariyle satışımızda bulunan balıklarımız ise çipura,levrek,somon ve alabalık devam etmektedir. Bu günleri geçireceğimize inanıyoruz. Balık tüketiminde bizler olarak tam destek veriyoruz. Murat balık olarak 1953 ten beri olduğu gibi bu zor zamanlar da ihtikara sebep vermiyoruz “ şeklinde konuştu.

Haber-Foto: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.