Kayseri covid 19 pikini ilk 7 haftada yaptı

Kayseri covid 19 pikini ilk 7 haftada yaptı
08 Temmuz 2020 Çarşamba 20:46

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hem koronavirüsle ilgili son  rakamları paylaştı hem de Kurban bayramında nasıl önlem alınacağı, bazı illerin durumları ile ilgili son bilgileri verdi.

Vatandaşın  bayramla ilgili beklediği açıklama konusunda "Kurban Bayramı kısmen Bilim Kurulu'nda gündeme geldi. Kısmi tartışıldı ama öneri gelmedi. Ama özellikle il bazında birtakım kısıtlamaların gündeme gelebileceği konuşuldu. Bunu da bayrama doğru illerdeki vaka seyrine göre il hıfzısıhha kurulu kararları almaya yetkili. İl bazında birtakım kısıtlamalar söz konusu olabilir ' diyerek bilgi veren bakan Fahrettin Koca, son 3 günde vakaların arttığı illeri İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, en az olanları ise Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik olarak sıraladı.

Son 1 hafta içinde Türkiye genelinde koronavirüs kurallarına uymayan 18 bin kişiye ceza kesildiğine dikkat çeken bakan Koca, İstanbul'un virüste piki tamamladığını, Sakarya, Ankara, Eskişehir gibi illerin tamamlamadığının altını çizdi.  Koca 'İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir illerimizde 5. haftada piki yaptığımızı görüyoruz. Ama Anadolu'daki illerimizde, Trabzon 6. haftada, Kayseri 7. haftada, diğer illerimizde 14., 15., 16. ve 17. haftalarda piki oluşturma döneminde olduğunu görüyoruz. Yani Anadolu'da hala birinci dalga devam ediyor. Sayılardaki artış da, pikini tamamlayan illerin stabil olduğunu Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da pikini tamamlama durumunda olan illerimizdeki artışta, toplam vaka sayımızın düşmemesine sebep oluyor.  Kayseri dahil 8 ilimizde asker uğurlamaları yasaklanmıştır. Din görevlilerimiz çalışma başlatmıştır. Güvenlik güçlerimiz pazar yerlerinde yaptırımlar yapmaktadır. Bakanlığımız risklere karşı başta İçişleri Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliğindedir' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca;  Türkiye'de son 24 saatte 49 bin 302 test yapıldığını, 1041 yeni vaka tespit edildiğini, 22 kişinin hayatını kaybettiğini ve bu sayının 5 bin 282'ye, toplam vaka sayısının ise 208 bin 938'e yükseldiğini, son taburcu edilen  2 bin 219 hasta ile iyileşen hasta sayısının 187 bin 511'e ulaştığına da dikkat çekti.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.