Kalp sağlığı için ruhsal detoks şart

Kışın kasvetli havası birçoğumuzun psikolojisini olumsuz etkilerken, psikolojik çöküntü, depresyon gibi ruhsal sıkıntılar kalp problemlerini de tetikliyor. Yapılan araştırmalar, toplumda yüzde 5-10 arasında görülen depresyonun kalp hastalarında yüzde 30 oranlarına kadar çıktığını söylüyor ve kadınlar erkeklere göre 2 kat tehdit altında.

Kalp sağlığı için ruhsal detoks şart
17 Şubat 2020 Pazartesi 17:11

Dünyadaki ölüm sıralamaları arasında ilk 4 içerisinde yer alan kalp rahatsızlıklarını tetikleyen birinci faktör stres. Şehir hayatının yüklediği stres, hareketsizlik, dengesiz beslenme ve üzerine kışın getirdiği kasvetli havayla birleşince kalp rahatsızlıkları riski de artıyor. Özellikle depresyon, sıklıkla duyduğumuz bir kavram. Depresyonu yaşlanma ile daha çok ilişkilendiriyor olsak da depresyon, her yaş dilimini etkiliyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Esen, kadınların erkeklere göre 2 kat daha fazla tehdit altında olduğunu belirterek, ruhsal detoks için ayrıca şu tavsiyelerde bulundu.

Doğada daha çok vakit geçirin. Spor yapmak için açık havada orman veya sahil yürüyüşlerini tercih edin. Güneşten faydalanmak için özellikle öğlen iş yerinde açık havada bulunmaya dikkat edin. Evde, iş yerinde en fazla zaman geçirdiğiniz alanları temizleyin. Fazla eşyalardan kurtulun. Sosyal medyadan bir süreliğine uzaklaşın. Katkı maddesi içermeyen doğal besinler tüketin. Konuşmalarınızda olumlu ifadeler seçmeye dikkat edin. İyi hissetmenin en kolay yolu aslında başkalarına iyilik yapmaktan, yani gönüllü olarak çalışmaktan geçer. Sizde olumlu duygular çağrıştıran ve destek olacak kişilerle birlikte zaman geçirin.’

(Haber: Sünbül Altunbaş)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.