Gazetecilere Ofis Egzersizi Desteği

Acıbadem Kayseri Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Eylem Sert ile Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu Yunus Bekir Konferans Salonu'nda ‘Gazeteciler Günü’ nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gazetecilere Ofis Egzersizi Desteği
08 Ocak 2020 Çarşamba 17:23

Gazeteciliğin zor ve fedakarlık isteyen bir meslek olduğuna dikkat çeken Sert, çalışma şartlarının da zor olduğunu belirtirken Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’da salonun basın tarihi açısından önemi anlattı. Prof. Dr. Sinan Karaoğlu da "Ofis Egzersizleri"ni anlatırken, aynı pozisyonda uzun süre kalma, telefon, tablet, bilgisayar ekranlarının kullanımı gibi sık tekrarlayan hareketler ve stresin, ofis ortamında çalışanları olumsuz etkilediğini, yanlarında taşıdıkları ağırlığın, objektif, fotoğraf makinesi, kamera, batarya, flaş, mikrofon, tripod ve görüntüleri ulaştırmak için internet bağlantısı sağlayan mobil cihazlarla beraber 20 kilogramı bulduğunu, bununda pek çok sağlık sorununa yol açtığını kaydetti.

Fizyoterapist Yusuf Mücahit Turan’da sunum sonunda gazetecilere ofiste yapabilecekleri egzersizleri uygulamalı olarak gösterdi.

(Haber: Ramazan Karakuş)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.